Prof. Dr. Ali Akben Kimdir?

Nörolog Akupunkturist Y Doçent Dr Ali Akben 1957 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. İlk orta ve lise eğitimini Kahramanmaraşta tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesine 1976 yılında girdi. !982 yılında Hekim oldu.. Mecburi hizmetini 1982-1984 yılları arasında Iğdır'da yaptı .Uzmanlık eğitimi için 1984 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde göreve başladı..

Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesi Nöroloji ve Psikiyatri kliniklerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Uzman oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim dalı Nörofizyoloji bölümünde Elektromyografi eğitimimi tamamlayarak EMG uzmanı oldu.

1988 yılında Akupunktur ve tamalayıcı tıp alanında çalışmalar yapmaya başladı. Kanada Amerika Birleşik Devletleri İngiltere ve Çinde bilgi görgü ve tecrubesini artırmak için çalışmalarda bulundu.

Sağlık bakanlığının Akupunktur Ve Alternatif Tedavileri bir bilim dalı olarak kabul etmesinden sonra açtığı sertifika kurslarına katılarak Akupunktur ve Tamamlayıcı tıp uzmanı oldu.

Ulusal ve Uluslararası düzenlenen Akupunktur Laser Nöralterapi Transkranyal manyetik Stimülasyon Manyetik Alan Kapping Ozon ve Fitoterapi kurs ve kogrelerine düzenli katılarak bu alanda araştırmalar yapmaya devam etmektedir.

Bu bilimsel gerçeklik ışığı altında hastalarına modren ve çağdaş tedavi yaklaşımları ile tedavi imkanları sunmaya devam etmektedir. Uzman Nörolog Yard. Doç doktor Ali Akben halen Kırklareli üniversitesinde öğretim üyesi ve Türk Kızılayı başkan danışmanıdır. Evli 3 çocuk babasıdır

BAZI YAZILARI
Zafer Bismillah 15 Aralık 2018 | 4.341 Okunma İlklere imza atmak 04 Haziran 2017 | 347 Okunma Alçaklık da bir seviyedir 03 Haziran 2017 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI