Metaverse harcamaları

Posta Gazetesi Yazarı Özlem Denizmen'in bugünkü (03.02.2022)'' Metaverse harcamaları'' başlıklı yazısı.

Alışveriş merkezleri ve internet siteleri bitti şimdi bir de ‘Metaverse’lerde para harcama çıktı karşımıza. Ev, arazi, araba alanlar, kıyafete, gezmeye para harcayanlar... İkinci hayatta aman dikkat!

ALTINCI ÜLKEYİZ

‘Digital Overview 2022’ raporuna göre Türkiye, dünyada sosyal medyayı en aktif kullanan altıncı ülke konumunda. Ülkemizde en çok kullanılan platformlar sırasıyla:

1- YouTube

2- Instagram

3- Facebook

4- TikTok

5- Twitter

6- Facebook Messenger

7- Snapchat

8- Linkedin

9- Pinterest.

Şimdi de Metaverse geliyor! 

İKİNCİ HAYAT 

İnsan bu kadar bilgi ve belirsizlik içinde zaten psikolojisini zor yönetiyor, bir de ‘‘İkinci hayat’, Metaverse hayatımıza girince neler değişecek? Her cuma NTV’de yayınlanan programım ‘Para Durumu’nda Prof. Dr. Zuhal Baltaş ve Prof. Dr. Acar Baltaş ile Metaverse psikolojisini ve etkilerini konuştuk.

PAYLAŞILAN SANAL DÜNYA

Metaverse çok geniş bir terim ancak genel olarak insanların internet üzerinden erişebilecekleri, paylaşılan sanal dünya ortamlarını ifade ediyor. Şu anda hepimiz sosyal medya platformlarına, web sitelere girerek, mesajlaşma uygulamalarını kullanarak birbirimizle iletişime giriyoruz. Metaverse’de bu etkileşim çok boyutlu ve kendi avatarlarımızla o alanın içinde olacağız. Kısaca tak 3 boyutlu gözlüğü geç ekranın karşısına başka bir hayat yaşa! Metaverse’ün üç temel ayağı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 199 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 153 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 352 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar