Acil para lazım!

HIZIR GİBİ YETİŞİRNE KADAR?: En az üç aylık zaruri giderlerinizi karşılayacak kadar birikiminiz (Acil Durum Fonu) olmalı. Eğer aylık zorunlu giderlerinizin toplamı 4 bin liraysa bu hesaba göre 12 bin lira birikim...

HIZIR GİBİ YETİŞİR

NE KADAR?: En az üç aylık zaruri giderlerinizi karşılayacak kadar birikiminiz (Acil Durum Fonu) olmalı. Eğer aylık zorunlu giderlerinizin toplamı 4 bin liraysa bu hesaba göre 12 bin lira birikim hazır olsun.

NEREDE?: Adı üstünde ‘Acil Durum Fonu’. Kolay ulaşabilmeniz şart. Paranızı bankada ayrı bir hesapta tutup ihtiyaç anında çekebilirsiniz.

NASIL?: Nakit olmalı. Vadeli mevduat da döviz de olabilir. Altın, kripto parayı tercih etmeyin, para gerekince satmak için fiyat uygun olmayabilir.

NE DEĞİLDİR?: O çok beğendiğiniz elbise, yeni çıkan telefon, havlular, perdeler… Bunlar acil durum değil, istek. Birikiminizi gerçekten ihtiyaç anında kullanma konusunda net olun.

NE ZAMAN?: Bu fonu oluşturmayı ‘haftaya, bir sonraki aya başlarım’ diyerek ertelemeyin. 20, 30 TL ne kadar olursa hemen başlayın. Bütçenize uygunsa, ailece hedef koyun. Örnek: ‘Aile olarak hedefimiz ağustosa kadar 3 bin TL biriktirmek’ deyin. Gelirinizin yüzde 10’unu birikime ayırın ve bunun verdiği finansal huzuru yaşayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 199 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 153 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 352 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar