“Türkiye DAEŞ’e destek veriyor” tezinin bazı işlevleri

“PYD mi yoksa DAEŞ mi daha tehlikeli?” tartışmasında geldiğimiz nokta enteresan. Öyle ki, Suriye'nin kuzeyinde uç uca eklediği kantonlarla dünyanın gözü önünde bir devlet kuruyor görüntüsü veren...

“PYD mi yoksa DAEŞ mi daha tehlikeli?” tartışmasında geldiğimiz nokta enteresan. Öyle ki, Suriye'nin kuzeyinde uç uca eklediği kantonlarla dünyanın gözü önünde bir devlet kuruyor görüntüsü veren PYD'yi melekleştirmeyen; DAEŞ'i ise şeytanlaştırmayan her analiz eksik addediliyor; hatta giderek DAEŞ'i desteklemekle suçlanmaya başlıyor.

Oysa, PYD'li keleşli kadınlar Amerikan ve Avrupa medyasında parlatılıyor ya da ABD'nin, PYD'nin bölgeyi DAEŞ'ten temizlemesi için örgüte havadan silah yardımında bulunuyor olması; Türkiye'nin PYD'yi terör örgütü kapsamından çıkarmasını gerektirmiyor.

Romantizmin fazlası gerçeklik kaybıdır, realist olalım; Türkiye için PYD, PKK'nın organik koludur ve PKK da Türkiye'de onyıllar boyunca masum sivilleri öldürmüş bir terör örgütüdür. Bu örgütün bir kolunun Türkiye'nin güney sınırının hemen altında 400 ya da 500 km'lik bir sınıra kantonları birleştirerek hakim olması, hele de bu planın yapıldığı masada Türkiye yer almadıysa; “askeri kaynaklar” tarafından güvenlik açısından endişe verici bulunabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar