“Suriyelileri gönderelim” isimli kalpsizlik

Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Suriyeli kardeşlerimizi geri göndereceğiz, her insan doğduğu toprakta, kendi ülkesinde mutlu olur” lafı günlerdir eleştiriliyor. Doğal olarak. Kılıçdaroğlu'nun...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Suriyeli kardeşlerimizi geri göndereceğiz, her insan doğduğu toprakta, kendi ülkesinde mutlu olur” lafı günlerdir eleştiriliyor. Doğal olarak. 

Kılıçdaroğlu'nun, “Suriyeli kardeşlerinin” bir ülkesinin kalıp kalmadığının tartışma götürür bir konu olduğunu bilmiyor olmadığını varsayamayız, değil mi? İnsanın durup dururken, içinde mutlu olduğu, sevdiklerinin, evinin, barkının bulunduğu ülkesini, her şeyi geride bırakarak apar topar terk etmesini rasyonalize edecek bir akıl yürütme biçimi de yok. 
O halde, neden söyledi o sözleri CHP lideri? Şefkat maskesi altından yüzümüze karşı sırıtan ırkçılığın sebebi nedir? AK Parti'nin her icraatını doğru-yanlış demeden, körlemesine değilleme siyaseti mi? 
Eğer Suriyelilerin ağırlanmasına beyaz Türklerin itirazları olduğunu, sokakta Suriyelilerle karşılaşmanın bile onlar için kabus demek olduğunu bilmiyor olsaydım; bu soruya evet diyebilirdim. Şişli'de, Teşvikiye'de, Bağdat Caddesi'nde yürürken kulağınıza sık sık çalınacak derecedeki açık düşmanlığa bizzat şahit olmamış olsaydım, yaptıklarını anti-AKP'ciliğe verip geçebilirdim. 
Ama değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar