İşsizlik

AK Parti için büyünün bozulması ifadesi bundan yıllar önce kullanılmıştı ama sanırım sadece İstanbul seçim sonuçlarına değil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak...

AK Parti için büyünün bozulması ifadesi bundan yıllar önce kullanılmıştı ama sanırım sadece İstanbul seçim sonuçlarına değil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak dökümünün son halkası olarak eski Bakan Ali Babacan’ın da ayrılarak Abdullah Gül’le birlikte bir parti kurma çalışmalarına başlamasına da bakarsak, diyebiliriz ki, “büyü bozuldu” ifadesini kullanmanın tam vaktidir.

Yeni parti çalışmalarına ilerleyen günlerde değineceğim, ama AK Parti’nin toplumun yarısından çoğuyla kurduğu özel bağın gevşemeye, eprimeye başlamasının miladı hakkında muhtelif rivayetler olsa da, görünür olduğu ilk nokta İstanbul seçimleriydi. Dolayısıyla oradan alarak tahlile devam edelim.

Ekonomi, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de seçmen davranışını yönlendiren önemli faktörlerden biri. Ve AK Parti ile millet arasında gönül bağı diyebileceğimiz derecede kavi şekilde kurulan ilişki, 17 yıllık zaman zarfında hiçbir vakit ekonomi ile sınanmamıştı.

Bu bir ilk.

Elbette “iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu” diyenlerden değilim, bu cümleyi kurmak eski muktedirlerin düştüğü kibir hatasına düşmek olur ki, zaten 15 Temmuz’da kelleyi koltuğa alıp sokaklara çıkan, vatan uğrunda şehitler, gaziler veren bu milletin hak ettiği yargı da bu olmazdı doğrusu.

İstanbul’un CHP’ye geçmesi noktasına gelinmesinde birden çok faktör rol oynadı. Büyünün bozulmasına neden olan ve çoğu maddi olmayan bu faktörlerin bir kısmına daha önce değinmiştim. Ekonomi ise maddi sebepler arasında ve kabul edelim ki sıkı bir sebep. Türkiye’de bir süredir hayat pahalılığının yanı sıra işsizlik oranı çok yüksek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar