Darbelerin panzehiri

Yabancı bir işgal gücü gibi halka ateş açan, kamu kuruluşlarını bombalayan gözü dönmüş bir çetenin terör saldırısı püskürtüldü. TBMM’yi bombalayacak, doğalgaz...

Yabancı bir işgal gücü gibi halka ateş açan, kamu kuruluşlarını bombalayan gözü dönmüş bir çetenin terör saldırısı püskürtüldü. TBMM’yi bombalayacak, doğalgaz istasyonlarını hedef alacak kadar çıldırmış bu girişim elbette tarihe bir kırılma anı olarak geçecek.
Senelerce siyasi davalarla ordunun komuta kademesini altüst eden, ne kadar tehlikeli olduğu konusunda uyarıda bulunanları hapse atan, tasfiye eden ve itibarsızlaştıran bir anlayışın nerelere vardığını hep beraber tecrübe ettik. 
Bu oluşumla senelerce ittifak kuranlar, onları savunanlar, kumpaslarını medya ve siyasette destekleyenler elbette bu yaşananlarda pay sahibidir. Demeçler, açıklamalar, ortak faaliyetler, yazılan yazılar, yapılan haberler arşivlerde. Beslenen karganın, gözü oymaya çalışması, karganın çok ama çok uzun bir zaman boyunca beslendiği gerçeğini değiştirmemekte. 
Bu darbe girişimine Gülenci olmayan unsurların katılıp katılmadığı ve hangi saiklerle davrandıkları ise ileride ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanı’nın, Genelkurmay Başkanı’nın, kuvvet komutanlarının bu denli yakınına sızılmasıysa çok derin bir istihbarat boşluğuna işaret ediyor. Cumhurbaşkanı on beş dakikayla kurtulduğuna göre, darbenin tamamlanması ve dolayısıyla daha da şiddetli bir çatışmanın gerçekleşmesi dakikalarla engellenmiş. Bunu da herhalde istihbarat teşkilatına değil; halk, polis ve özellikle darbeye katılmayıp çoğu yerde de karşı koyan Silahlı Kuvvetler mensuplarına borçluyuz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar