Yargı siyaset ilişkileri ve AİHM

Türkiye'deki yargılamalar konusunda AB'den, ABD'den ya da AİHM'den gelen haksız siyasi baskı ve değerlendirmeler reddedilmelidir. Yargının siyasi baskı aracı olarak kullanılması konusunda herkes hem tutarlı hem de uyanık...

Türkiye'deki yargılamalar konusunda AB'den, ABD'den ya da AİHM'den gelen haksız siyasi baskı ve değerlendirmeler reddedilmelidir. Yargının siyasi baskı aracı olarak kullanılması konusunda herkes hem tutarlı hem de uyanık olmalıdır.

Ancak bu konuda suçun hepsini hırsıza yüklemenin de bir anlamı yoktur.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Deniz Yücel ve Rahip Brunson davaları hem AB/ABD hem de Türkiye'deki siyasetin yargıyı nasıl araçsallaştırdığını göstermesi bakımından önemlidir.

Bu davalar bağlamında söylenenlere, yapılan uygulamalara ve sonuçlara bakılırsa söylenmek istediğimiz daha iyi anlaşılır.

Deniz Yücel davası!

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkındaki "terör örgütü propagandası yapmak… FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'" suçlarından dava açılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 297 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar