Vekâlet savaşının ölüm taburları!

Rusların "ayır-buyur", İngilizlerin "böl-yönet", ABD'nin "çöz-yönet" stratejileri Orta Doğu'da sürekli güncellenmektedir. Orta Doğu'da uygulanan bu stratejileri, Türkiye özelinde hayata geçirmek için başta...

Rusların "ayır-buyur", İngilizlerin "böl-yönet", ABD'nin "çöz-yönet" stratejileri Orta Doğu'da sürekli güncellenmektedir.

Orta Doğu'da uygulanan bu stratejileri, Türkiye özelinde hayata geçirmek için başta PKK olmak üzere bölücü ve yıkıcı odaklar iş birliği içinde çalışmaktadır. Stratejilerinin amacı Türkiye'yi etnik, mezhep ve azınlıklar üzerinden ayrıştırarak güçten düşürmektir.

PKK vekâlet savaşının piyonudur!

Türkiye'de Ermenilerden özür dileme kampanyaları düzenleyenlerle, dışarıda "Ermeni-Pontus-Süryani soykırım tasarıları"nı parlamentolarında gündeme alanların amaçları aynıdır. Bu güç odakları Türkiye'yi içeride terörle dışarıda ise Rusya ve devlet dışı örgütlerle hareketsiz ve hedefsiz bırakmaya çalışmaktadır.

                Bilindiği gibi küresel odaklar Orta Doğu'yu "küreselleşmenin ozon deliği" olarak görmektedir. Türkiye'deki terör de "ozon deliğinin" küresel sisteme eklemleme projelerinin uzantısıydı.

Türkiye'deki terörü bu gerçekten soyutlayarak anlamak mümkün değildir. Türkiye'nin muhatap olduğu terör, Orta Doğu'nun yeniden dizayn stratejisinin artçı sarsıntılarıdır. Küresel güç merkezleri istihbarat servisleriyle, terör örgütleriyle, STK'larıyla, medyalarıyla Türkiye'ye karşı bir vekâlet savaşı yürütmektedir.

Türkiye'ye yönelik yapılan vekâlet savaşında PKK yalnızca piyondur.

Ölümcül hata!

                Şu hale bakın ancak aklından zoru olanlar, Türkiye'nin birkaç vilayetinin birkaç mahallesinde "özerklik", "öz yönetim", "öz savunma gücü" oluşturarak sonuç alacağına inanabilirler. Hendeklerle, barikatlarla, bombalı araçlarla ya da canlı bombalarla Türkiye'nin pes edeceğini sanmak için fena halde gerçeklerden kopmak gerekir.

                Açıkça kaybedeceğini, hezimete uğrayacağını, yenileceğini ve ezileceğini bile bile terör örgütleri Türkiye'ye yönelik intihar sayılabilecek eylemlere niçin başvurur? Cevaplandırılması gereken en önemli soru budur.

                Bu soruya cevap olarak Türkiye'nin sosyolojisinin vekalet savaşı başlatanlar tarafından yanlış okunması olarak verilebilir. Ancak sorunun doğru cevabı bu değildir. Ölen de başkası öldüren de başkası ise vekâlet savaşı yapanlar için sonuç önemli değildir. Önemli olan hedef ülkeye mümkün olan en ağır zayiatı verdirebilmektir.

                Yoksa onlar da Türkiye'de meydanlara dolacak kitlelere, mezhep ve etnik saldırılara teslim olacak bir devlet olmadığını bilmektedir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar