Muhalifleri FETÖ'cü ilan etmek!

Düşmanı imha etmek için onu büyütmek değil küçültmek gerekir. Sorunlar büyütülerek ya da kitleselleştirilerek çözülemez. Büyük düşmanı küçük görmek ne kadar...

Düşmanı imha etmek için onu büyütmek değil küçültmek gerekir. Sorunlar büyütülerek ya da kitleselleştirilerek çözülemez. Büyük düşmanı küçük görmek ne kadar tehlikeliyse küçük düşmanı büyütmek de o kadar tehlikelidir.

Bazen iktidarlar mücadeleye yoğunlaşmak, dikkati çekmek ve toplumsal destek sağlamak için tehlikeyi abartır ve büyük gösterirler.

Uzun yıllar Türkiye'de irtica tehdidi çok büyük denilerek irticayla mücadele için toplumsal destek sağlanmaya çalışılmıştı.

Tehdit büyükse onunla mücadele de o kadar büyük yapılacak demektir. Saddam'ın "kitle imha silahları var" denilerek Irak'ın işgaline gerekçe yaratıldığı unutulmamalıdır.

Bu tür abartıların yapıldığı dönemlerde öfke ve kin mantığı teslim alır.

Muhalifleri günah keçisi yapmak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar