Muhalefette asıl sorun!

On altı yıldır iktidarda olan AKP Genel Başkanını Türk halkı %52.6 oyla mutlak yetkili cumhurbaşkanı yaptı. AKP de milletvekili seçimlerinde %42.56 oy aldı. AKP'nin kendisine en yakın ana muhalefet partisi CHP'yle...

On altı yıldır iktidarda olan AKP Genel Başkanını Türk halkı %52.6 oyla mutlak yetkili cumhurbaşkanı yaptı. AKP de milletvekili seçimlerinde %42.56 oy aldı. AKP'nin kendisine en yakın ana muhalefet partisi CHP'yle arasında puan farkı yüzde 20'dir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Merkezi'nde balkon konuşmasında aynen şunları söyledi: "Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı aldık. Milletimizin karşısına bu eksiklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olun".

Ana muhalefet ne diyor?

AKP %42 oy almış, birinci parti çıkmış, Cumhurbaşkanlığını %52.6 ile kazanmış buna karşın kendisine oy vermeyen seçmeni hedefleyerek "mesajı aldık" diyor. Ya diğer partiler? Halktan onda bir oy alan bir parti bile zaferden söz ediyor.

Başından söyleyelim Türkiye'de muhalefet seçim sonuçlarını okumakta zorlanıyor. Büyük bir ihtimalle seçim sonuçlarının doğru analizi hesaplarına gelmiyor.

Söz gelimi Ana Muhalefet Partisinin liderine göre kendisi dışındaki herkes "kaybetmiş"tir. Gerçeklikle hiç bağdaşmayan "kaybeden AK Parti'dir" cümlesini bu yüzden rahatlıkla kurabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar