Kırkambar tipi standart dışı değerlendirmeler

Suudi Arabistan, son bir yıldır örtülü olarak sürdürdüğü Türk malları ambargosunu genişletiyor. Temmuz ayından bu yana kendi firmalarına Türkiye'den mal alınmayacağına yönelik resmi taahhüt...

Suudi Arabistan, son bir yıldır örtülü olarak sürdürdüğü Türk malları ambargosunu genişletiyor. Temmuz ayından bu yana kendi firmalarına Türkiye'den mal alınmayacağına yönelik resmi taahhüt alıyordu. Şimdi hükümetin ambargosu resmen 1 Ekim'de başlıyor.

     Aslında Suudi Arabistan'ın Türk mallarına boykotunu resmi hale getirmeden iki yıl önce uygulamaya sokmuştu. Bu süreçte çeşitli bahanelerle Türkiye kaynaklı ürünler bekletiliyor ve çürüyecek aşamaya gelmesi sağlanıyordu.

     İşte tam bu sırada Türkiye'den de beklenen jest geldi. 23 Eylül günü İstanbul Havalimanı'nda Suudi Arabistan'ın 90. Milli günü için "Suudi Arabistan'ın milli günü kutlu olsun" afişleri asıldı.

     Bu arada Kıbrıs Rum Yönetimine bir ziyaret gerçekleştiren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Al Assaf, "Türkiye'nin Akdeniz'deki yasadışı faaliyetleri karşısında baş müttefiklerimizden Güney Kıbrıs'ın yanındayız. Askeri işbirliğimizi artıracağız" açıklaması geldi.

     Türkiye, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan etmişti!

     Birileri birilerinin kralının ölümü dolaysıyla yas tutmak için biraz acele etmiş olmalı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar