Halkın ve siyasetin gündemi!

Önümüzdeki günlerde paylaşmasını bilen, katılımcılığı esas alan, "ben" yerine "biz"i geçiren siyasi ve sosyal anlayışlar yükselen değer olarak öne geçecektir. Kibrin, kendini...

Önümüzdeki günlerde paylaşmasını bilen, katılımcılığı esas alan, "ben" yerine "biz"i geçiren siyasi ve sosyal anlayışlar yükselen değer olarak öne geçecektir.

Kibrin, kendini beğenmişliğin, tepeden inmeciliğin, ayar vericiliğin, racon kesiciliğin yandaşlar nezdinde karşılığı olsa bile halk arasında karşılığı yoktur.

Tevazu, alçak gönüllülük ve içtenlik günümüzdeki siyasetin olmazsa olmazı haline gelmelidir.

Kavgacı, itici, uyumsuz ve gürültücü tavırların siyasal yönden olumlu sonuç üretmesi düşünülemez.

Çatışma duygusunun yerini iş birliğinin, ihtilafın yerine uyumun, güdülerin yerine de muhakemenin aldığı yerde hem barış sağlanır hem de etkin sonuçlar elde edilir.

İş yapmak, ekonomik kalkınmayı sağlamak her şeyden önce uzlaşmayı, anlaşmayı, birleşmeyi ve birleştirmeyi gerekli kılar.

Kin, nefret, ihtilaf ya da ön yargılar ancak savaşlarda işe yarayabilir.

 Halkın siyasetten beklentileri!

AKP iktidarının on beş yıldır Türkiye'yi ticaret ve tüketim toplumuna çevirdiği, iç/dış borç, ithalat-ihracat farkı, cari açık konusunda rekor üstüne rekor kırıldığı herkesin malumudur.

                Üretim ekonomisi, verimli bürokrasi, sonuç odaklı yönetim ancak etkin bir siyaset ile sağlanabilir.

Halkın refahının artırılması, insanların üretici, etkin ve girişimci hale getirilmesi Türkiye'deki siyasetin öncelikle çözmesi gereken temel sorundur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar