Bir ittifak hikâyesi!

Bahçeli, AKP ile cumhur ittifakını 'ülkenin beka meselesi var, hiç bir talebimiz yok' ekseninde asimetrik görüşme şeklinde yürüttü. Bu Bahçeli'nin AKP iktidarına verdiği Türk siyasetinde eşi benzeri olmayan...

Bahçeli, AKP ile cumhur ittifakını 'ülkenin beka meselesi var, hiç bir talebimiz yok' ekseninde asimetrik görüşme şeklinde yürüttü. Bu Bahçeli'nin AKP iktidarına verdiği Türk siyasetinde eşi benzeri olmayan bir destekti. 

İttifakın ardından yine Bahçeli'nin teklifiyle "erken seçim kararı" alındı. AKP bu ittifaktan %52 oyla Cumhurbaşkanlığını kazanarak ülkeyi tek başına yönetme imkânını almış oldu. MHP ise bu ittifaktan bir önceki seçimde %11.9 olan oy oranını %10'a düşürerek çıktı.

AKP'nin rüyasında dahi göremeyeceği Yeni Anayasa değişikliği ile yeni hükümet sistemini Bahçeli altın tepsi içinde AKP'ye sundu. Böylece Bahçeli, AKP'nin bütün gücü tek başına eline geçirmesini sağlamış oldu.

Yeni anayasa gereği Cumhur İttifakı'nın AKP kanadı Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı dahil bütün gücü ele geçirdi. Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'den başkan yardımcısı ya da bakan, müsteşar, rektör, genel müdür gibi görevlere hiç kimse getirilmedi.

Arapsaçına dönen ittifak tartışmaları

Bu defa MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devam etmesi" talebinde bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar