Bahçeli, MHP ve 24 Haziran seçimleri

24 Haziran'da yapılan baskın genel seçim, Milliyetçi Hareket Partisi için en hazırlıksız, en dağınık ve en parçalı olduğu bir zaman içinde gerçekleşti.Türkiye'ye partili...

24 Haziran'da yapılan baskın genel seçim, Milliyetçi Hareket Partisi için en hazırlıksız, en dağınık ve en parçalı olduğu bir zaman içinde gerçekleşti.

Türkiye'ye partili cumhurbaşkanlığını dayatan da, ülkeye parti devletine gidecek yolu açan da, Türk milletinin kaderini bir kişinin iki dudağı arasına koyan da, yine Bahçeli oldu.

Muhalefetteki bir partinin, muhalefete muhalefet etmesi de yine Bahçeli'nin ürettiği bir çaresizlik biçimiydi.

Bahçeli, parti içi muhalefeti iktidara yanaşarak, iddialarından vaz geçerek, devletin başına bir başka partinin genel başkanını önererek ancak aşabildi.

MHP yüzde yüz Devlet Bahçeli'nin partisi haline geldiğinde MHP'ye ait hiçbir iddia, tez, ideal orta yerde kalmamıştır. Kuru laflar, asarım/keserim tehditleri, iktidara yanaşma söylemleriyle bir seçime gidildi.

Bütün bunlar bugün MHP'nin aldığı sonucu etkileyen faktörlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar