Arz-ı Mevut'un piyonları!

Washington Post gazetesinin 7.8.2003 tarihli sayısında o zaman ABD'nin güvenlikten sorumlu danışmanı olan Condoleezza Rice "Ortadoğu'yu Dönüştürmek." Başlıklı yazısında 'Fas'tan Basra körfezine kadar...

Washington Post gazetesinin 7.8.2003 tarihli sayısında o zaman ABD'nin güvenlikten sorumlu danışmanı olan Condoleezza Rice "Ortadoğu'yu Dönüştürmek." Başlıklı yazısında 'Fas'tan Basra körfezine kadar Ortadoğu'da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye'nin de bunların içinde olduğunu' yazmıştı.

Condoleezza Rice, ABD'de Dış İşleri Bakanı olduktan sonra bu görüşlerini önce BOP sonra da Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi olarak ortaya koymuştur.

Tevrat tapu kadastro kitabıdır!

BOP Haritasını çizen Amerikalı Albay Ralph Peter's 2006 yılında BOP haritasının ABD açısından stratejik önemi ile Türkiye ve bölge için ne anlama geldiğini şöyle ifade etmişti: "Balkanlar ve Himalayalar arasındaki adaletsizliği ile ünlü topraklardaki en göz alıcı haksızlık bağımsız bir Kürt devletinin yokluğudur... Günümüz Irak nüfusundan daha büyük olan bu grup, düşük nüfus tahminini bile göz önünde bulundurduğumuzda Kürtleri dünyanın kendine ait bir devleti olmayan en büyük etnik grubu yapmaktadır... Türkiye'nin doğusundaki beşte birlik bölümü işgal edilmiş bir bölge olarak görülmelidir... Diyarbakır'dan Tebriz'e kadar uzanan bağımsız bir Kürdistan, Bulgaristan ve Japonya arasında en Batı yanlısı devlet olacaktır."

Amerika'nın stratejik her kurumunda kullanılan Türkiye, İslam, Kürt, Arap ve Ortadoğu kavramlarının arka planında her anlamda bir İsrail'i koruma ve büyütme güdüsü vardır.

Arap Baharı'nın İslam ülkelerinde meydana getirdiği iç çatışmalar, parçalanmalar ve rejim değişikliklerinin tamamı Arap halklarının değil İsrail'in ihtiyaçlarına uygun biçimde gerçekleşmesi tesadüf değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 297 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar