​​​​​​​ABD'yi bırak Rusya'ya bak!

Sahte gerekçeler üreterek Irak'a müdahale eden ABD, Irak'ın kuzeyinde bir Kürdistan özerk yönetimi kurmak için Türkiye'de bir "Çekic Güç" oluşturmuştu.ABD, tam da o sıralarda Türk askerinin bölgedeki moral...

Sahte gerekçeler üreterek Irak'a müdahale eden ABD, Irak'ın kuzeyinde bir Kürdistan özerk yönetimi kurmak için Türkiye'de bir "Çekic Güç" oluşturmuştu.

ABD, tam da o sıralarda Türk askerinin bölgedeki moral üstünlüğünü kırmak için Süleymaniye'de "askerin başına çuval geçirme" olayını gerçekleştirmişti.

Türkiye, Irak'ta PKK'ya karşı operasyon yapmak istediğinde ABD, PKK'yı korumaya almıştı.

Türkiye, PKK'ya karşı operasyon yapma kararlılığını ortaya koyunca ABD devreye giriyor ve: Türkiye'nin meseleleri kendi inisiyatifine almasını önlemek amacıyla Bush yönetimi, istihbarat paylaşımı bağlamında ABD, Türkiye ve Irak'ı içeren üçlü bir mekanizma önermişti.

Bu mekanizma ile o dönemde Türkiye oyalandıkça oyalandı.

Bugün de Türkiye, Suriye'de PYD/PKK'ya karşı "Barış Pınarı" operasyonunu başlatınca PYD/PKK'dan çok ABD telaşlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar