ABD'nin Türkiye'yi bölme planı!

ABD, Türkiye'ye karşı uzun vadeli bir strateji izlemektedir. Zaman zaman şiddeti ve tonu değişmekle birlikte ABD'nin Türkiye'ye karşı olan tutumunda uzun yıllardan beri hiçbir değişiklik olmamıştır. Türkiye'yi...

ABD, Türkiye'ye karşı uzun vadeli bir strateji izlemektedir. Zaman zaman şiddeti ve tonu değişmekle birlikte ABD'nin Türkiye'ye karşı olan tutumunda uzun yıllardan beri hiçbir değişiklik olmamıştır. Türkiye'yi etnik/mezhep temelinde bölecek stratejileri ABD,büyük bir tutarlılıkla sürdürmüştür.

Türk yetkililerin zaman zaman federasyon, eyalet sözleri etmeleri dikkate alındığında, ABD'nin niyetleri konusunda ülkeyi yönetenlerin zır cahil olduğunu göstermektedir.

Büyük Türkiye Milliyetçiliği!

Sadi Koçaş'ın Atatürk'ten 12 Mart'a adlı kitabında şu satırlar yer alır:  "Amerika, CIA'nın klasik mücadele yolları ile 1965'te AP'yi ve Sayın Demirel'i iktidara getirdiği zaman, karşılık olarak yeni Türk hükümetinden şöyle bir istekte bulunmuştur. 'Irak-İran ve Türkiye Kürtlerini federe bir Cumhuriyet haline getirelim. Bunu Türkiye'ye bağlayalım. Hem de büyük toprak kazanmış olursunuz'."

Sadi Koçaş'ın anlattığına bakılırsa Süleyman Demirel "konu üzerinde bir hayli durmuş, durmakla da kalmamış Genelkurmay tarafından verilen bir brifingde bu cazip (?) teklifi ortaya atmıştır. Gösterilen çok şiddetli reaksiyon üzerine gerçeği görmüş ve ancak ondan sonra bu teklifi reddedebilmiştir."

Nazmi Kal, konuyla ilgili olarak Sadi Koçaş'a; "Sayın Koçaş, bu satırları nasıl bu kadar kesin ifadelerle yazabildiniz. Demirel bu kitabı görmedi mi, tekzip etmedi mi. Doğru mu bu teklif ve Demirel'in bu teklif kabulü" diye soruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 298 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 330 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar