Akıl başa on altı yılda gelirse!

Bundan tam altı yıl önce TBMM'den şunlar söylenmiştir: "İktidar, kamu kaynaklarını kullanırken 'devlet malı deniz' ifadesini haklı çıkaracak şekilde davranmaktadır. Havai fişekli gösterileri, debdebe ve...

Bundan tam altı yıl önce TBMM'den şunlar söylenmiştir: "İktidar, kamu kaynaklarını kullanırken 'devlet malı deniz' ifadesini haklı çıkaracak şekilde davranmaktadır. Havai fişekli gösterileri, debdebe ve şatafat içerikli abartılı açılışlar, lüks tanıtımlar, beş yıldızlı otellerde verilen davetler, toplantılar ve yemeklerle milletin dişinden, tırnağından ödediği vergiler har vurulup harman savrulmaktadır."

Bakanlıklar, Lale Devrini aratmayan büyük bir şatafat içinde görevlerini sürdürmektedir. Kiralanan lüks arabalar, tuğla kalınlığında davetiyeler, süper lüks binalar, milyonları aşan onarımlarla milletin paraları harcanmada sınır tanımıyor. Bütün bunları öğrenmek için Bakanlıklara verilen soru önergelerine tatmin edici cevaplar alınamıyor.

Zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Konutu'ndan çıkmaması nedeniyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için kiralanan resmi konuta (2008 yılından 2012 yılına kadar) 4 yılda 1 milyon 820 bin 794 lira ödeme yapılmıştır. O zamanlar bu konutun aylık kirası 56.820 lira civarındaydı.

Kamu kurumları için kiralanan binalar ve araçlara ödenen paralar ise finansal facia sayılacak boyutlara ulaşmıştı. Yapılan hiçbir eleştiriye iktidar yetkilileri kulak asmıyor inadına israfa, savurganlığa ve şatafata devam ediyorlardı.

2015 yılında Bülent Arınç, muhataplarına "İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır." demişti.

İktidar on altı yıldır içeriden ve dışarıdan israfla ilgili olarak yapılan hiç bir ikaza ve eleştiriye kulak asmamıştır. Aksine milyarlık saraylar, milyonluk Mercedesler, yüzer milyonluk uçak filolarıyla bu eleştirilere cevap vermiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 324 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar