Okullara dair tatil soruları

- Eğitimde en başarılı ülke olan Finlandiya’da öğrencilerin yaz tatili 1.5 ay. - Almanya’da eyaletlere göre farklı zamanlarda başlayan yaz tatilleri ortalama 40 gün. - Diğer Avrupa ülkelerinde yaz...

- Eğitimde en başarılı ülke olan Finlandiya’da öğrencilerin yaz tatili 1.5 ay.

- Almanya’da eyaletlere göre farklı zamanlarda başlayan yaz tatilleri ortalama 40 gün.

- Diğer Avrupa ülkelerinde yaz tatilleri de genellikle 2 ay. Bir tek İtalya’da yaz tatilleri 3 ay sürüyor.

- Bu saydığım ülkelerin tamamında eğitim tam gün. Türkiye’de tam gün eğitim veren özel okulların büyük çoğunluğu da yarın açılıyor.

- Peki yarım gün eğitim veren devlet okulları acaba neden 18 Eylül’de açılıyor? İlk iki hafta doğru düzgün ders başlamayacağına göre eylül ayını kaybetmenin ne manası var?

KISKANDIM, ÇOK KISKANDIM

- Tatil sürecinde İstanbul-Ankara-İstanbul sonra İstanbul-Dedeağaç-İstanbul arasında araba kullandım. Makas atanlar, sürat şeridinde giden ağır vasıtalar, trafik her tıkandığında yine arıza şeridine dalan onlarca araç gördüm. Görmediğim tek şey Otoyol Polisi oldu. Trafik denetimini kenarda durarak değil yolda, trafiğin içinde yapan ülkeleri kıskandım.

- Duty Free demek gümrüksüz satış demektir ya, yüzde 81 vergi yüküyle 130 liraya satılan bir karton sigara, gümrüksüz satış mağazalarında da 120 lira civarında bir rakama satılıyor. Vatandaşları göz göre göre kazık yemeyen ülkeleri kıskandım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 273 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar