İskoçlar ve İrlandalılar için Boris Johnson yeni bir şans mı?

“İngiltere’nin en popülist “Brexit” savunucusu Boris Johnson belki de İskoçlar ve İrlandalılar için hiç beklenmedik yeni bir şans mı olacak?” sorusu kimseyi şaşırtmasın.

İskoçya’da halkın yarıdan çoğunun AB konusunda eğilimi açık ve net. İskoçların çoğunluğu “her türlü” Brexit’i istemiyorlar. İskoçlar, AB üyeliğinden çok memnunlar. İrlanda Cumhuriyeti’nin de AB ile hiçbir sorunu yok. Tam tersine geçmişin “fakir” İrlanda’sı AB üyeliği sayesinde çok farklı bir konuma geldi. İrlandalılar, AB üyeliği konusunda tereddüt etmiyorlar ve durumlarını değiştirmekten yana değiller. Ancak herhangi bir AB ile hiçbir anlaşma olmaksızın gündeme gelecek bir “No-Deal-Brexit” söz konusu olursa ve bu durum İrlanda ve Kuzey İrlanda arasındaki eski “sınırı” da beraberinde getirirse Kuzey İrlanda’dan “iki İrlanda birleşsin” sesleri yükselmeye başlayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

İngiltere’nin yeni Başbakanı Boris Johnson, AB ile anlaşma olmaksızın ayrılık konusunda çok kararlı gözüküyor. Tüm hazırlıkları da o yönde yapmak niyetinde. Bu, AB’ye yönelik bir “blöf” olabilir düşüncesinde olanlar var. Ben katılmıyorum. Birincisi AB bu “blöfü” görmez. İkincisi de Johnson ve onu destekleyen “ayrılık” yanlıları gerçekten bunun “İngiltere için en iyisi olduğuna inanmaktalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 211 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar