Zeytin mi, hurma mı?

Orucu hangisiyle açmak gerek? Zeytinle mi, hurmayla mı? Peki pideyle oruç açmakta bir sakınca var mı? Yanıtlara buyurun...  Her ramazan tekrarladığımız bir yanlış var. Bu güzel ayı her yıl bir...

Orucu hangisiyle açmak gerek? Zeytinle mi, hurmayla mı? Peki pideyle oruç açmakta bir sakınca var mı? Yanıtlara buyurun...

 Her ramazan tekrarladığımız bir yanlış var. Bu güzel ayı her yıl bir “yeme içme festivali” haline getiriyoruz. Oysa onun kendi ritüelleri, yüzlerce yıllık gelenek ve görenekleri içinde böyle bir şey yok.
Tam tersine merkeze “nefis terbiyesi” konulduğundan “daha çok”a değil, “daha az”a odaklanmanın hedeflendiği, bedeni değil ruhu beslemenin öncelendiği bir zaman dilimi bu ay.
Bu yıl da “beden ve ruhu iyileştirme” konusunu bir kenara bırakıp yine aynı telden çalmaya, “ne yiyelim içelim” tartışmaları yapmaya başladık.
Bu yıl gündemimizde pide, hurma ve zeytin var. Önce pideden başlayalım.
Eğer insülin direnci, obezite, şeker hastalığı, glüten intoleransı veya glüten alerjisi gibi ciddi bir sağlık probleminiz yoksa orucunuzu bir parça sıcacık pide ile açmanızda herhangi bir sakınca olmayacağı kesindir.
Hurma ile oruç açmamak gerektiği iddiasına gelince...
Doğrudur, hurma glisemik yükü güçlü bir besindir.
Ama söyler misiniz, iftarınızı açarken kaç adet hurma yer ve o hurmalardan kaç gram früktoz kazanırsınız?
Üstelik güçlü posa yapılanması ve başka sağlıklı yanları nedeniyle de hurma mükemmel bir besindir.
Zeytini ise tartışmaya bile gerek yok. İster iftarda yiyin, ister sahurda ama ramazanınızı zeytinle de süsleyip zenginleştirin. 

Peki ne yapmalı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 370 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 745 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 659 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.490 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar