Yaşlanmaktan korkmayın

Ömürler uzuyor ve hemen her ülkede kadınlar da erkekler de (aradaki kadınların lehine küçük farka rağmen) eskisinden uzun yaşıyor. Sağlıklı yaşlanabilmek için, "Yaşlanmayı kabullenmeye evet, pes...

Ömürler uzuyor ve hemen her ülkede kadınlar da erkekler de (aradaki kadınların lehine küçük farka rağmen) eskisinden uzun yaşıyor. Sağlıklı yaşlanabilmek için, "Yaşlanmayı kabullenmeye evet, pes etmeye hayır!" demeniz ve huzura ağırlık vermeniz gerekiyor. Huzurun ilk 10 şartı da aşağıdaki kutuda, lütfen dikkatle okuyun...

Ömürler uzuyor ve hemen her ülkede kadınlar da erkekler de (aradaki kadınların lehine küçük farka rağmen) eskisinden uzun yaşıyor.
Gelin görün ki ömrümüzün uzayan kısmı bebeklik, ergenlik ya da ilk gençlik dönemlerimiz değil, 60'ından hatta 70'inden sonrası. Yani "uzatma dakikaları" gençlikte değil, yaşlılıkta oynanıyor!
Hal böyle olunca da "uzun ömür" bellekte zayıflık, görme ve işitmede güçsüzlük, kas ve kemiklerde bitkinlik, eklemlerde ağrı, uykuda, enerjide azalma anlamına da geliyor.
Peki, ne yapılacak? Bunların etkisini hafifletmek ve hızlarını kesmek için nasıl bir strateji geliştirilecek?
Harvard'lı ünlü uzman Dr. Benson'a göre işe "yaşlanma ile barışarak, onu reddetmek yerine kabullenerek, onunla anlaşarak" başlanacak.
Hayatla ilişkiler asla koparılmayıp, aksine güçlendirilecek. Daima "yapılacak bir işim, görülecek pek çok yerim, telafi edilecek bir ton ilişkim, düzeltilecek bir o kadar yanlışım, gerçekleştirilecek pek çok hayalim var" denilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar