Vitamini neden gözden düştü?

O günlerdeki şehir efsaneleri şunlardı: Cinsel gücünü artırmak mı istiyorsun? E vitamini yut. Saç dökülmelerini önlemeyi mi arzuluyorsun? E vitaminine yüklen. Halsiz ve yorgun musun? E vitamini ne güne duruyor?...

O günlerdeki şehir efsaneleri şunlardı: Cinsel gücünü artırmak mı istiyorsun? E vitamini yut. Saç dökülmelerini önlemeyi mi arzuluyorsun? E vitaminine yüklen. Halsiz ve yorgun musun? E vitamini ne güne duruyor? Romatizmalarından mı şikâyetçisin? 1 ay her gün bir tane E vitamini hapı al bir şeyin kalmaz.
Kısacası her derde deva bir ilaç gibi değerlendirildi, “fazla ve gereksiz kullanılan her ürün” gibi o da zamanla birden gözden düşüverdi.
Peki doğru mu oldu? Hayır!
E vitaminine şiddetle ihtiyacımız var. O hücrelerimizi paslanmadan koruyan çok güçlü bir antioksidan. Gözlerimizin görevlerini düzenli yapabilmesi için E vitaminine ihtiyacımız var.
Özellikle sarı nokta hastalığından korunmada bu vitamin çok mühim. Zaten bu nedenle de “göz desteği” haplarda tıpkı “lutein” gibi E vitamini de vazgeçilmezlerden biri.
Peki bu durumda hepimiz E vitamini desteklerinden birini mi yutalım? Bence hayır! E vitamini azıcık dikkat eden herkesin yiyecek ve içeceklerde bol miktarda bulabileceği bir doğal güç. Onu doğal yoldan kazanalım. Bunun için de E vitamini zengini besinlerden faydalanalım. Bu yeterlidir.

E vitamini zengini besinler

1- Buğday rüşeymi
2- Ayçiçeği tohumları
3- Fındık ve fındık yağı
4- Ceviz, çam fıstığı ve badem
5- Yer fıstığı
6- Avokado
7- Yağlı balıklar
8- Kivi
9- Sığır eti
10- Kuşkonmaz

Beyaz tuz mu pembe tuz mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar