Sophia Loren'in güzellik sırrı ne?

Sophia Loren sadece oyunculuğu ve güzelliğiyle değil, 70’li yaşlar sonrasında bile genç ve güzel kalabilen pürüzsüz cildi nedeniyle de ilgiyle izlenen bir sanatçı.Ne zaman “Cilt yaşlanması nasıl...

Sophia Loren sadece oyunculuğu ve güzelliğiyle değil, 70’li yaşlar sonrasında bile genç ve güzel kalabilen pürüzsüz cildi nedeniyle de ilgiyle izlenen bir sanatçı.
Ne zaman “Cilt yaşlanması nasıl önlenir?” diye sorulsa akla hemen Sophia Loren’in gelmesi de bu nedenle şaşırtıcı olmuyor. Peki Sophia Loren’in güzellik sırrı ne? Soruya vereceğim cevap sizi şaşırtmasın: O sır mutfakta ve hemen her zaman elinizin altında duran geleneksel bir lezzette; “salça”da gizli. Bugün size hem sağlıklı bir yaşamı destekleyecek hem de cildinizdeki yaşlılık işaretlerini geciktirecek bir salça formülü hazırladık. Bu arada biraz da “Salçada ne var?” sorusuna yanıt aradık. Buyurun...
Sonu ‘oz’ ya da ‘in’le mi bitiyor, aman dikkat!

Gıda etiketlerini okumak bir marifet. Çünkü önce bilgi, sonra da sağlam bir büyüteç gerektiriyor.
Bilgi etikette yazanları anlamak, büyüteç yazıları okuyabilmek için lazım.
Diyelim ki başardınız ve okudunuz. Etiketteki “içindekiler” bölümünde sonu “OZ” ile bitenlere özellikle dikkat edin.
Çünkü bunların hemen hepsi bir şekilde şeker kökenli maddelerdir: Sukroz, sakkaroz, galaktoz, laktoz, glikoz, fruktoz.
Bunların kimi tekli, kimi çiftli farklı şeker yapılarıdır. Glikozla fruktoz en basit şekerlerdir.
Diğerleri de parçalanarak bu şekerlere ayrışıyor.
Eğer bedeninize daha az şeker girsin istiyorsanız ozların her türlüsünden uzak durmanızı öneriyorum.
“İN”lere gelince... Orada da sorunlu maddeler var.
Mesela mı?
Kafein. Ama hemen belirteyim, inlerin hepsinin sorunlu olduğunu düşünmeyin ve iyi huylu inlerin de olabileceğini bir kenara not edin: Çaydaki “tein”.
Ejderha tavuğu çorbası işe yarayabilir mi?
Sağlık sorunlarına doğal çözümler arayalım derken bazen işin ucunu da, dozunu da biraz kaçırdığımız, konuyu fazlaca köpürtüp abarttığımız kesin.
Birkaç gün evvel keyifli bir akşam yemeğinde sohbet ettiğimiz sevgili dost Nil Karaibrahimgil’in gösterdiği karikatür beni çok güldürdü.
Yiğit Özgür imzalı o karikatürde sağlıklı yaşam tutkunu biri “Vallahi ben bıktım, yediğim domates doğal mı, biber organik mi, marul biyonik mi, turşu sempatik mi, buna dikkat etmekten yoruldum” diyordu.
Ejderha tavuğunda da bence böyle bir durum söz konusu.
Hikâye şu: Ejderha tavuğunun sadece ayağından yapılan bin dolarlık çorba cinsel güç sorunu yaşayanlara şifa gibi geliyormuş. Okur soruyor: Hocam doğru mu?
Yanıt net ve açık:
O çorbanın içinde varlığı kesin olan tek şey bol miktardaki jel yapısı, kolajen ve glukozaminoglikan zenginliği.
Başka işe yarar mı bilmiyorum ama paça çorbanın her türlüsünün eklemlerinize bayram yaptıracağı kesindir.
Salçadaki sır ne?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar