Sarımsaklasak da mı yesek?

Sarımsak deyip geçmeyin, kokusu azıcık ağır diye onu lütfen hor görmeyin. Daha da önemlisi bu mükemmel lezzeti mutfağınızdan hiç ama hiç eksik etmeyin. Çünkü beslenme uzmanları da, biz beslenmeye...

Sarımsak deyip geçmeyin, kokusu azıcık ağır diye onu lütfen hor görmeyin. Daha da önemlisi bu mükemmel lezzeti mutfağınızdan hiç ama hiç eksik etmeyin. Çünkü beslenme uzmanları da, biz beslenmeye gönül vermiş doktorlar da onun ne kadar önemli bir doğal sağlık destekçisi olduğunu çok iyi biliyor, sizin de bilmenizi istiyoruz.

Sarımsak sadece bir lezzet öğesi değil, aynı zamanda bir doğal eczane gibidir. İçindeki olağanüstü doğal kimyasallar sayesinde tansiyonu düşürür, trigliserid ve kolesterolü dengeler, kan şekerinizi makul hudutlar içinde tutmanıza yardım eder.
Bitmedi, sarımsağın başka marifetleri de var. Yüzyıllardır mikroplara karşı ne kadar güçlü bir savunma bariyeri oluşturduğu da iyi bilinir ve belki de bu nedenle halk arasında ona "Rus antibiyotiği" adı verilir.
Diğer taraftan kansere karşı da güçlü bir bağışıklık sağlar.
Peki, bu mükemmel doğal destekten en doğru faydalanma yolu hangisidir? Onu pişirip de mi çiğ mi yiyelim? Ezip dövüp hırpalayıp mı, yoksa bütün mü yutalım?
Yağ veya alkol içinde bekleterek mi (Ukraynalılar böyle yapıyor) kurutulmuş özütünü çiğneyerek mi ya da eczanede satılan kapsül ya da tabletlerini yutarak mı ondan istifade edelim?
Uzmanlar diyor ki: Sarımsağı mümkün olduğu kadar doğal haliyle, pişirmeden, taze taze yiyin. Yemeklerinize değil, salatalarınıza, cacığınıza ezilmiş halini sık sık ilave edin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar