Kilonuzla kavga etmeyin!

Aşırı stres kilo aldırıyor Kilo direnci ile karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey fazla kilolarınızla ve kendinizle kavga etmemektir. Kendinize önce şu soruyu sorun; “Ben bu diyetleri daha...

Aşırı stres kilo aldırıyor

Kilo direnci ile karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey fazla kilolarınızla ve kendinizle kavga etmemektir. Kendinize önce şu soruyu sorun; “Ben bu diyetleri daha önce de yaptım. Hep bir noktada takıldım, kaldım. Acaba bunun sebebi ne?” Eğer devrede İNSÜLİN DİRENCİ, hipotiroidi veya böbreküstü bezinde hiperaktivite (Kuşing hastalığı) söz konusu ise yaşadığınız kilo direncinin birçok sebebi olabilir: Vücudunuz yağ kaybını kendine yönelik bir tehdit olarak algılıyor olabilir. Onu böyle olmadığına ikna etmeniz gerekiyor.
Daha çok hareket edip daha aktif, olmak bedeninizi ikna edip kilo vermeye devam etmenizi sağlayacaktır. Eğer zayıflamanızı sabote edecek başka bir etken söz konusu değilse duygusal tavrınızı sorgulayın. Süreci vücudunuzla bir kavgaya da dönüştürmüş olabilirsiniz.
Unutmayın ki aşırı stres ürettiği yoğun KORTİZOL nedeniyle kilo direncini davet edip kilo vermeyi zorlaştırır. Hatta birçok insan stres yüzünden yeniden kilo almaya başlar. Lütfen gevşeyin. Biraz mola verin ve bir süre bırakın aynı kiloda kalın. Vücudunuz şöyle bir dinlensin, azıcık rahatlasın. Bir süre sonra tekrar başlayın. Ama bu süre içinde dikkatli olun, yemeyi abartmayın.
Bir yere koşarak gitmeniz gerekmiyor. Ayda bir kilo verseniz, yılda 12 kilo eder. Daima küçük adımlar atın, ama zaman zaman durmayı, dinlenmeyi de bilin.

Kalıcı başarı için süreci otomatikleştirin

Diyetisyeniniz ve/veya egzersiz uzmanı tarafından verilen tavsiyeleri aklınıza yerleştirmeniz, onları keyifli alışkanlıklar haline getirmeniz gerekiyor. Bu arada damak tadınızı ve aklınızı da eğitmelisiniz. Yemeklerle dolu bir açık büfenin önüne gittiğiniz zaman bile kilo aldırmayacak yiyecekleri seçebilmelisiniz. Unutmayın elinizdeki notlara bakarak, yiyeceklerle kavga ederek kilonuzu yönetmeniz mümkün değil.
Bunların hepsini lezzetli hale getirmeye çalışın. Ben dahil hepimiz zaman zaman damak tadına esir oluruz. Burnumuza mis gibi bir yemek kokusu geldiğinde bazen pas geçemeyiz.
Hepimiz diyet yaparken ya da kilo kontrolü sırasında kırmızı ışıkta geçebiliriz. Böyle durumlarda, o kırmızı ışığa bir daha geldiğinizde nasıl duracağınızı tartıp, değerlendirmelisiniz. Asla suçluluk duymayın. “Daha üçüncü günün gecesi kalktım, börek yedim, programı bozdum. Ben bundan vazgeçiyorum” diye düşünmeyin.
Emin olun ki, aradan 10 gün daha geçince bu ihtimal azalacak, bir ay sonra neredeyse yok olacak.

Verilen kilolar neden yeniden alınır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar