Kas yapayım derken göz çıkarmayın

"Kas yapmak" pek moda oldu. Kas yapayım derken göz çıkaran yanlışları yapanların da sayısı oldukça fazla. Beni bağışlasınlar, özellikle egzersiz danışmanları bu konuda önemli hatalar...

"Kas yapmak" pek moda oldu. Kas yapayım derken göz çıkaran yanlışları yapanların da sayısı oldukça fazla. Beni bağışlasınlar, özellikle egzersiz danışmanları bu konuda önemli hatalar yapabiliyor.

Kaslı, fit ve formda biri olmak son zamanların yükselen trendlerinden. Hem artık sadece erkeklerde değil, kadınların, özellikle genç hanımların da çoğu aynı hedefe odaklanmış durumda.
Karın derileri kıvrılmasın, kol altları sarkmasın istiyorlar.
Durum böyle olunca da "kas yapmak" pek moda oldu.
Ne var ki her zaman olduğu gibi burada da eğriyi doğruyla, tefriti ifratla karıştırmaya başladık.
Kas yapayım derken göz çıkaran yanlışları yapanların da sayısı oldukça fazla.
Beni bağışlasınlar, özellikle egzersiz danışmanları bu konuda önemli hatalar yapabiliyor.
Öncelikle ve
rahatlıkla söyleyebilirim ki "kas yapar, içmenizde fayda var!" diye tavsiye ettikleri doğal desteklerin, vitamin, mineral haplarının, protein tozlarının, karnitin shot'larının bu konuda pek faydaları yok.
Faydaları olmadığı gibi, içlerinde ciddi zararlar verebilenler de var.
Çoğunun içinde "örtülü zararlı maddeler" bulunabiliyor.
Hatta bazılarında hormon ya da benzeri sağlığın canına okuyabilecek bileşimlerin bulunabileceğini bile görüyoruz.
Kas yapmaya da, yapanlara da, yaptıranlara da bir sözümüz yok.
Hatta bu yöndeki çabaları takdirle karşılıyoruz. Zira sadece gençler için değil, orta yaşlılar ve yaşlılar için de yeterince kasa sahip olma konusu çok ama çok önemli bir sağlık belirleyicisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar