Karaciğer sadece kilo alınca mı yağlanır

Karaciğerimiz sadece kilo aldığımız için yağlanmaz. Masum zannettiğimiz pek çok şey, hatta çocuklarımıza yedirdiğimiz masum tatlıların (!), masum atıştırmalıkların (!) çoğunun...

Karaciğerimiz sadece kilo aldığımız için yağlanmaz. Masum zannettiğimiz pek çok şey, hatta çocuklarımıza yedirdiğimiz masum tatlıların (!), masum atıştırmalıkların (!) çoğunun içindeki kimyasallar da karaciğerimizi yağlandırıyor.
Önce şu bilgiyi belleğimize iyice yerleştirelim: Karaciğerimiz mükemmel bir “temizleme”, olağanüstü bir “detoks”, eşi bulunmaz bir “arınma” merkezi gibi çalışır.
Ama onun da belirli bir kapasitesi, kullanım şartnamesi, gücü, kuvveti, imkanı ve yeteneği var. Mevcut mükemmelliğine onbinlerce yıllık bir süreçte ulaşmış olsa da bizim ona son yıllarda yüklediğimiz bu kadar çok kiri, pası, toksini, pisliği tamamen temizleyebilme yeteneği yok. Üstelik bunu yaparken kendi de zarar görebiliyor. Bu “zarar görme” durumunun ilk işareti de “yağlanma” olarak karşımıza çıkıyor.
Özetle karaciğerlerimizin toksinleri temizleme yeteneği sınırlı. Ayrıca zavallı organ (!) son 50 yılda hayatımıza giren ve sayıları 50 bini çoktan aşan kimyasal toksinlerin (deterjanlar, boyalar, renk ve koku vericiler, parlatıcılar, koruyucular, temizlik malzemeleri, hormonlar, antibiyotikler, böcek öldürücüler...) çoğunu da tanımıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 519 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar