Kahvaltıda yoğurt yiyin

Şu bilgi kesindir: Yoğurt en sağlıklı besinlerden biridir.Yoğurt bu övgüyü sadece kaliteli proteinleri, dengeli yağ yapısı ve mükemmel karbonhidrat yapılanması nedeniyle de hak etmiyor. Onun en mükemmel...

Şu bilgi kesindir: Yoğurt en sağlıklı besinlerden biridir.
Yoğurt bu övgüyü sadece kaliteli proteinleri, dengeli yağ yapısı ve mükemmel karbonhidrat yapılanması nedeniyle de hak etmiyor. Onun en mükemmel “prebiyotik ve probiyotik karışımı” olduğu da tartışmasız kabul edilmiştir. Kısacası geleneksel yoğurt sıradan bir gıda değil, bir “SÜPER BESİN” gibidir.
Ne var ki aynı övgüyü marketler ve bakkallarda satılan “homojenize endüstriyel yoğurtlar” hak etmiyor. Çünkü onların “probiyotik güçleri” neredeyse sıfırlanmış durumda. İçlerinde sağlığa faydalı bakterileri ara ki bulasın.
Her neyse. Yoğurt söz konusu olunca “tavşana küsüp dağdan vazgeçecek” değiliz. Böyle bir lüksümüz yok. Yoğurdu kaşıklamaya devam edeceğiz.
Üstelik yoğurt bizim için milli bir besin. Yoğurt ve ondan yapılan ayranın mucidi biziz. Bizim mutfağımız.
Kısacası konu yoğurt olduğunda zaten ve doğal olarak tarafız.
Kahvaltıda yoğurt yeme meselesine gelince. Buyurun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 518 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar