İnsülin süngerleriniz çalışıyor mu?

İnsülinin de azı karar çoğu zarar! İnsülinin de yokluğu ayrı, bolluğu ayrı bir dert! Nedeni şu... Eğer yeteri kadar insülininiz yoksa, yani pankreasınız ihtiyacınız kadar insülin üretemiyorsa...

İnsülinin de azı karar çoğu zarar! İnsülinin de yokluğu ayrı, bolluğu ayrı bir dert! Nedeni şu...

Eğer yeteri kadar insülininiz yoksa, yani pankreasınız ihtiyacınız kadar insülin üretemiyorsa şekeri kullanmanız zorlaşıyor, zira kanda şekerin hücreye girmesi insülin sayesinde başarılıyor.
Zaten böyle olduğu için de insülin yokluğu çeken şeker hastaları ya pankreasa insülin salgılatan hapları yutmak ya da insülin iğnelerini kullanmak zorunda kalıyor.
İnsülin bolluğunun yarattığı sorunlara gelince...
Damarlarınızda dolaşan insülin olması gerekenden çok fazlaysa bu durumda da başınız dertte demektir.
Zira fazla insülin hücrelerin insülin reseptörlerinin körleşmesine / kilitlenmesine / duyarsız hale gelmesine sebep oluyor.
Neticede bedeniniz insülin kaynıyor ama reseptör duyarsızlığı nedeniyle hücreye şekeri sokacak sistem kilitlenince kanda şeker birikmeye başlıyor.
Sonrası malum: Biriken fazla şeker yağa dönüştürülüp karaciğerde, iç organlar çevresinde ve göbekte/karın içinde depolanmaya başlıyor, insülin direncine bağlı kilo sorunu ve şeker hastalığı ortaya çıkıyor.

KASLARI ÇALIŞTIRIN!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar