Huzurlu ve keyifli bir hayat için uzun bir yol haritası

Huzurlu, keyifli bir hayata hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Zaten olması gereken de budur. İhtiyaçlar ve ödevler listesini size 70 maddede özetlemeye gayret ettim. İlk 20’sini bugün okuyabilirsiniz.Hepimizin ayrı dünyaları...

Huzurlu, keyifli bir hayata hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Zaten olması gereken de budur. İhtiyaçlar ve ödevler listesini size 70 maddede özetlemeye gayret ettim. İlk 20’sini bugün okuyabilirsiniz.
Hepimizin ayrı dünyaları, farklı rüyaları ve hülyaları var. Böyle olduğu için hepimizin ihtiyaçları da beklentileri de değişik.
Ama yine de söz konusu olan huzurlu, keyifli bir hayat olduğunda ortak noktalar kesinlikle var. Ayrıca hiçbirimiz böyle bir hayata “kalsın, ben istemem” demeyiz, diyemeyiz.
Zaten doğrusu, olması gerekeni de budur. İhtiyaçlar ve ödevler listesini size 70 maddede özetlemeye gayret ettim. Uzun olduğunun ben de farkındayım ama siz olabildiğince daha fazlasını yapabilmeyi, yerine getirebilmeyi hedefleyin. Listenin ilk 20’sini bugün yayınlıyoruz.
İkinci ve üçüncü 20’ler perşembe ve cuma günleri yayınlanacak.
Son 10 tavsiyem ise cumartesi yine bu sayfada olacak. Buyurun...
Az ve öz ye!

1- Havası ve suyu temiz bir yerde yaşamaya gayret et.
2- Doğal, tam, geleneksel ve yerel besinlere öncelik ver.
3- Az ve öz ye. Yükte hafif, değerde güçlü şeyler tüket.
4- Yaşın ilerledikçe lokmaların sayısını azalt ve küçült. Adımlarının sayısını çoğalt ve büyüt.
5- Yavaş ye, hızlı yürü.
6- Zeytinyağı ve tereyağına öncelik ver.
7- Yoğurt, yumurta ve balıktan vazgeçme.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar