Hangi aktivite daha çok zayıflatır?

Aktivite programları içinde, yağların yakılabilmesi için aerobik egzersizler mutlaka yer almalı. Aerobik egzersizler kalp ve damar sisteminizin verimliliğini artırır, damar duvarı esnekliğini koruyup...


Aktivite programları içinde, yağların yakılabilmesi için aerobik egzersizler mutlaka yer almalı. Aerobik egzersizler kalp ve damar sisteminizin verimliliğini artırır, damar duvarı esnekliğini koruyup güçlendirir.
Düzenli fiziksel aktivite, dengeli beslenmenin iş ortağı ve bedenimizin de en yakın dostlarından biridir.
Bütün aktivite programları içinde yağların yakılabilmesi için aerobik egzersizler mutlaka yer almalıdır.
Aerobik egzersiz özelliği taşıyabilmesi için o fiziksel aktivitenin vücudumuzdaki büyük kas gruplarını çalıştırması, soluk soluğa kalmadan (ama şarkı söyleyecek kadar da yavaşlamadan) rahat bir solunum ritmiyle birlikte yapılabilmesi gerekir.
Yağların yakılması için oksijenin zorunlu olduğunu bilirseniz, sizi “alı al moru mor” nefes nefese bırakan, soluk alıp vermenizi güçleştiren egzersizlerin yağ yakmakta o kadar da verimli olmadığını kolayca kavrarsınız.
Aerobik egzersiz sırasında burnunuzdan rahat nefes alıp verebilmeli, yanınızdakilerle ya da telefondayken soluk soluğa kalmadan konuşabilmelisiniz.
Yürümek, en kolay ve en sık yapılan aerobik egzersizdir.
Bisiklete binmek, hafif tempoda koşmak, ip atlamak, tenis ya da golf oynamak ve yüzmek gibi sporlar da zumba, kick boks gibi aktiviteler de aerobik egzersizler grubuna dahildir.
Aerobik egzersizlerin kalp ve damar sisteminizin verimliliğini artırdığını, damar duvarı esnekliğini koruyup güçlendirdiğini ve verimli bir çalışma ortamı bulan vücudumuzun metabolik atıklarından kurtulmasını kolaylaştırdığını da anımsatalım.
Hareketsizliğin damar duvarlarında yağ birikimine yol açtığını, kalp-damar sisteminin sağlıklı çalışmasını önlediğini, kasların oksijeni ve besinleri kullanma yeteneğini azalttığını da ekleyelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar