Depresyon neler yapıyor neler!

Depresyon hayatın tadını tuzunu kaçırıyor. Uyku dengesini altüst ediyor, ağrılara yol açıyor, mutsuzluk hissi veriyor, yorgun düşürüyor.Depresyon, yeni bin yılın yaygın sağlık sorunlarından...

Depresyon hayatın tadını tuzunu kaçırıyor. Uyku dengesini altüst ediyor, ağrılara yol açıyor, mutsuzluk hissi veriyor, yorgun düşürüyor.
Depresyon, yeni bin yılın yaygın sağlık sorunlarından biri. Etrafımızdakilerin kimi depresyona eğilimli, kimi de klinik depresyon hastası. Ve bu insanlar farklı sağlık problemleri nedeniyle “o doktor senin bu doktor benim!” derdine çare arıyor.
Arıyor, zira depresyon bizi çok farklı işaretlerle meşgul, rahatsız ya da hasta edebiliyor. Ayrıca yaşamın kalitesini de ciddi ölçüde bozuyor. Tadını, tuzunu, keyfini kaçırıyor.
Sosyal ilişkileri, aile yapılarını, iş ortamlarını tatsızlaştırıyor. Ciddi iş gücü kayıplarına, ekonomik sorunlara yol açıyor. Bağışıklık sistemini güçsüz düşürüyor.
Kalp krizi, felç, kanser riskini artırıyor.
Uykunun dengesini altüst ediyor, kalitesini dibe vurduruyor.
Bel, diz, eklem, kas, kemik ağrılarına yol açıyor. Kötülük, mutsuzluk hissi veriyor. Yorgun ve bitkin düşürüyor.
Sindirim sisteminde sinirsel kolit ve benzeri sorunlar yaratıyor.
Kısacası “bin bir surat” gibi farklı şekillerde karşınıza çıkabiliyor. İşte bu nedenle depresyon sorunu hakkında daha çok bilgilenmemizde fayda var.
Detaylar için buyurun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar