Dağlarına bahar gelmiş memleketimin

Gelin o soğuk, yağışlı kara kışın karamsarlığını geride bırakıp içimizdeki cemrelerle beraber şu yeni bahara kucak açalım. Zor bir kıştan çıktık. Bir sürü nedenle...

Gelin o soğuk, yağışlı kara kışın karamsarlığını geride bırakıp içimizdeki cemrelerle beraber şu yeni bahara kucak açalım.
Zor bir kıştan çıktık. Bir sürü nedenle çok da bunaldık. Ama yine de ve her şeye rağmen önümüze bakacak, “huzurlu hayat” yolculuğumuzu sürdüreceğiz.
Bu yolculukta bize pek çok şey lazım olsa da “motivasyon”un önemi bir başka.
Gelecek günlerin daha iyi olacağını düşünmek, gücümüze ve yeteneklerimize güvenmek, yaşadığımız yeri ve işimizi sevmek, ilişkilerimizi iyileştirmek ve daha pek çok şey için “motivasyona” muhtacız.
“Motivasyon da neyin nesi hocam?” derseniz size o basit ve klasik örneği hatırlatırım:
Bedeninizi bir otomobil gibi düşünün. Ruhunuzu da o otomobilin deposuna doldurulan yakıt, yani enerji kaynağı olarak hayal edin.
Otomobiliniz son model ve mükemmel bir araç da olsa, yakıt deposuna “normal” değil “süper benzin” de koysanız, otomobilinizin harekete geçmesi için mutlaka kontak anahtarını çevirmeniz gerekir.
“Motivasyon” işte o kontak anahtarı gibidir. “Harekete geç!” emridir.
Bana sorarsanız “bahar algısı”nın kendisi zaten en güçlü ve etkili motivasyon araçlarından biri.
Cemrelerin sadece suya, havaya, toprağa düştüğünü de zannetmeyin. Her baharda benzer cemreler ruhumuza da düşer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 519 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar