Bu kriz çok önemli

Göğüs ağrıları dikkate alınmalı, önemsenmelidir. Eğer ağrı göğsün tam ortasına saplanmışsa, 5-10 dakikadan fazla uzamışsa, çeneye, sol omza, sol kola yayılmaya başlamışsa...

Göğüs ağrıları dikkate alınmalı, önemsenmelidir. Eğer ağrı göğsün tam ortasına saplanmışsa, 5-10 dakikadan fazla uzamışsa, çeneye, sol omza, sol kola yayılmaya başlamışsa acil tıbbi yardım istenmelidir.
Sağlık sorunları bazen “yavaş yavaş, tıpış tıpış” gelir, bazen de aniden ve son derece ağır işaretlerle “kriz” şeklinde.
Kalp damarlarının bir emboli ya da spazmla tıkanması ve onun en önemli işaretlerinden göğüs ağrısı da “kriz”lerden biridir.
Bu nedenle sebebi ne olursa olsun sıradan göğüs ağrıları bile (özellikle yaşı 40’ın üzerinde biriyseniz) dikkate alınmalı, önemsenmelidir.
Dahası var:
Eğer ağrı göğsün tam da ortasına saplanmışsa, 5-10 dakikadan fazla uzamışsa, çeneye, sol omza, sol kola yayılmaya başlamışsa, birlikte de terleme, bitkinlik, baygınlık hali, ağır bir yorgunluk ve halsizlik durumu, bulantı, baş dönmesi gibi işaretler varsa durum daha da ciddiye alınmalı, acil tıbbi yardım istenmelidir.
Küçük bir hatırlatma daha:
Eğer kan şekeri, kolesterolü, trigliseridi yüksek, göbeği büyük, bel çevresi geniş biriyseniz, hele bir de stresli, gergin, yorgun, uykusuz günlerden geçiyorsanız “bana bir şey olmaz” demeyin, o ağrıya daha fazla önem verin.
Evde yapılacak “ilk 4 iş!” için de aşağıdaki kutuyu dikkatle okuyup inceleyin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar