Bizi bu yangın hasta ediyor

"Taş gibi sağlamım" diyen çok az kişi var. Neredeyse herkes sağlık sorunlarından yakınıyor. Peki neden böyle? Neden herkesin ufak tefek de olsa bir şikâyeti, bir problemi var?Etrafınıza dikkatle bir bakın....


"Taş gibi sağlamım" diyen çok az kişi var. Neredeyse herkes sağlık sorunlarından yakınıyor. Peki neden böyle? Neden herkesin ufak tefek de olsa bir şikâyeti, bir problemi var?
Etrafınıza dikkatle bir bakın. “Taş gibi sağlamım” diyen ne kadar az insan kaldı! Çoğumuz ya hasta ya da sağlık sorunlu. Bazılarımız tekrarlayıp duran nezle-grip ataklarından, uzayıp giden sinüzit-bronşit sorunlarından, bazılarımız orasında burasında tekrarlayıp duran döküntü ve kaşıntılardan, bazılarımız da anlamsız bir yorgunluk, gereksiz bir bitkinlik, tekrarlayıp duran baş ağrıları ya da baş dönmeleri veya sersemliklerden yakınıyor.
“Gazım var, şişkinliğim var, bir gün kabızsam bir gün ishalim, reflüden, gastritten başımı kaldıramıyorum” diyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Eklem ve kas ağrılarından yakınanlardan, gece uykuları kramplarla, ayak yanma ve uyuşmalarıyla bölünenlerden bahsetmek bile istemiyorum.
Peki, sorun ne? Ne oluyor da hemen herkesin ufak tefek de olsa bir şikâyeti, bir problemi var? Ve hatta bunlardan bazıları dertlerine çare bulmak için o doktor benim, şu hastane senin dolaşıp duruyorlar?
Bu soruların farklı yanıtları olsa da en önemlisinin “inflamasyon”, yani için için yanan bir “yangın” veya “yangı” durumu olduğu kesin ve emin olun ki “kronikleşen inflamasyon sorunu” son derece kötü, can sıkıcı ve büyüyen bir süreç olma yolunda hızla ilerliyor. Bu yangın bizi hasta ediyor, yorgun, bitkin düşürüyor.
Peki, neden ve nasıl gelişiyor bedenimizdeki yangın benzeri, içten içe sürüp giden ve neticede bizi bizden eden bu bitip tükenmez kavga? Merak ediyorsanız buyurun...
İnflamasyon ne yapıyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 518 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar