Baş ağrısı deyip geçmeyin!

Siz siz olun, baş ağrısı deyip geçmeyin. Özellikle birkaç günden uzun süren, şiddeti giderek artan, bedenin başka yerlerindeki sağlık sorunlarıyla ilişkili olduğu düşünülen baş...


Siz siz olun, baş ağrısı deyip geçmeyin. Özellikle birkaç günden uzun süren, şiddeti giderek artan, bedenin başka yerlerindeki sağlık sorunlarıyla ilişkili olduğu düşünülen baş ağrılarında zaman kaybetmeden bir uzmana görünün.
Hepimizin başı zaman zaman ağrır. Bu ağrıların nedeni de genelde sıradan şeylerdir. Ama yine de prensip olarak “Baş ağrısıdır, nasılsa geçer” diye düşünmemekte, özellikle de tekrarlayan, sıklığı ve şiddeti giderek artan baş ağrılarını ciddiye almakta fayda var!
Baş ağrılarının bazen gerçekten de çözümsüz kalabileceğini ve insanda umutsuzluk duygusu yaratan bir probleme dönüşebileceğini unutmayın.
Eğer kronikleşen, tekrarlayıp duran baş ağrılarından şikâyetçiyseniz, yapmanız gereken en önemli şey bu konuda uzmanlaşmış nörologlardan yardım istemektir.
Baş ağrılarınıza bulantı, kusma, denge bozukluğu, el ve ayaklarda güç kaybı, ateş gibi işaretler eşlik ediyorsa, tıbbi yardım istemekte fayda var. Bunlar, baş ağrısına eşlik eden acil durum işaretleri olarak kabul ediliyor.
Baş ağrısı ile ilgilenen uzmanlık alanları oldukça fazladır. Ama şahsen ben baş ağrısından şikâyetçi isem önce bir nöroloji uzmanından yardım isterim. Nöroloji uzmanları arasında özellikle baş ağrısı konusunda uzmanlaşmış olanların da bulunduğunu bir kenara not edin.
Yani, siz siz olun baş ağrısı deyip geçmeyin. Birkaç günden uzun süren, şiddeti giderek artan, karakter değiştiren, bedenin başka yerlerindeki sağlık sorunlarıyla ilişkili olduğu düşünülen baş ağrılarında fazla zaman kaybetmeden tıbbi yardım almakta fayda var.
Sürekli başım ağrıyor, ne yapmalıyım?
Sürekli ağrılarda ikincil bir neden olup olmadığı mutlaka incelenmelidir. Daha önce periyodik ağrılardan muzdarip olan hastalarda ağrılar süreklilik kazandıysa hastanın çok sayıda ağrı kesici ilaç kullanmış olma ihtimali ya da altta yatan psikolojik nedenlerin araştırılması gerekir.
Ağrı kesiciler bağımlılık yapar mı?
Morfin türevi olmayan ağrı kesiciler sürekli kullanıldıklarında bile bağımlılık yapmazlar. Ancak ilacın çok fazla kullanılması yüzünden var olan ağrılara yeni bir ağrı türü eklenebilir. Bu durumda hastanın bir hekime başvurması ve ağrı kesiciler dışında bir tedavi için yardım alması gerekir.
İleri yaşlarda görülen baş ağrılarının nedenleri nelerdir?
Migren, yaşla birlikte azalma gösteren bir hastalıktır. İleri yaşlarda başlama olasılığı yüzde 2 civarındadır. Özellikle ileri yaşta başlayan baş ağrılarının ardında genelde iki

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 520 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar