Ateş korkutur

Ailede bir hasta olunca herkesin huzuru kaçar. Hastalanan bebek ya da çocuk olduğunda ise huzursuzluk artar, yerini telaşa bırakır. Devreye "ateş" de girmiş, vücut ısısı titremelerle yükselmeye başlamışsa...

Ailede bir hasta olunca herkesin huzuru kaçar. Hastalanan bebek ya da çocuk olduğunda ise huzursuzluk artar, yerini telaşa bırakır. Devreye "ateş" de girmiş, vücut ısısı titremelerle yükselmeye başlamışsa "telaş", telaş olmaktan çıkıp korkuya, üzüntüye, paniğe dönüşür.

Yaşasın Hayat ekibine sık yöneltilen sorulardan biri de ateşle ilgili olanlar. Bu konuda benim bir şeyler yazmam –uzmanlık alanım olmadığı için- pek doğru olmaz. Bu nedenle konuya ilişkin bilgileri sık faydalandığım, güvenilir bir sağlık sitesi olan "Medikal Akademi"den aldım. Bu site için Dr. Erhan Yücel'in hazırladığı ateşle ilgili önerileri size aktarmanın faydalı olacağını düşündüm. Annelerin –ve ailelerinin- kutuları sadece okumakla kalmamalarını, kesip saklamalarını da tavsiye ederim.
ÖNEMLİ
İlk 5 önlem
1- Kıyafetlerine dikkat edin: 38,5 derece civarındaki hafif ateşte çocuğunuzun üzerindeki fazla giysileri çıkartın, ince ve bol bir pijama giydirin.
2- Sıvı alımına özen gösterin: Bol miktarda su ve sulu gıdalar almasını sağlayın.
3- Ortamın sıcaklığını muhafaza edin: Bulunduğu ortamın sıcaklığını 21-22 derece arasında tutmaya dikkat edin.
4- Ilık duş aldırın: 29-32 derece sıcaklıktaki ılık suyla duş aldırın veya ılık-ıslak bezlerle pansuman yapın.
5- Hemen ateş düşürücüye sarılmayın: Ateşin 39 dereceye çıkması durumunda doktorunuza danışarak çocuğa ateş düşürücü verebilirsiniz.
UNUTMAYIN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hücremizdeki hazine egsozomlar 18 Mayıs 2024 | 129 Okunma Egzersiz neden çok gündemde 16 Mayıs 2024 | 665 Okunma Bizi daha iyi bir hayat bekliyor 13 Mayıs 2024 | 513 Okunma Ömrünüz nasıl olsun uzun mu, sağlıklı mı 11 Mayıs 2024 | 449 Okunma Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 803 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar