Aktivite mi egzersiz mi

Aktivite olmadan egzersiz, egzersiz olmadan aktivite işe yaramaz. Yarasa bile sağladığı faydalar arzu edilen düzeylere ulaşamaz.Daha güçlü ve kuvvetli bir sağlık, dolayısıyla daha az hastalık için sadece iyi...


Aktivite olmadan egzersiz, egzersiz olmadan aktivite işe yaramaz. Yarasa bile sağladığı faydalar arzu edilen düzeylere ulaşamaz.
Daha güçlü ve kuvvetli bir sağlık, dolayısıyla daha az hastalık için sadece iyi beslenmek, güzel uykular uyuyup huzuru bol, stresi az bir hayat yetmez. Daha çok ve sık hareket etmemiz de lazım. Hareketi bol bir hayata yalnız bedenimizin değil, ruhumuzun da ihtiyacı var. Kısacası “hareket=hayat” bile diyebiliriz.
Ne var ki çoğumuz bu mühim konuyu ciddiye almamakta ısrarlıyız. Dahası ciddiye aldığını düşünenlerin önemli bir bölümünün de bilgi eksikliği var. Biz de bu nedenle sizi hemen her gün bıkıp usanmadan yeni yazılarla aktif ve egzersizi yoğun bir hayat için uyarmaya devam edeceğiz.
Çünkü hareketsiz yaşamın faturası çok ağır. Fatura sadece sağlıktan değil, zaman ve paradan da çalıyor. Nedeni kronik hastalıkların pek çoğunun -örneğin şeker hastalığının, fazla kilo, kanser, romatizma, bellek bozukluğu, hipertansiyon gibi sorunların- hareketsizlikle doğrudan bağlantılı olması.
Ayrıca şu bilgi de kesin: Bedenlerimiz hareketsiz kaldıkça paslanıyor.
Neticede de zaman ve para kaybına, daha da önemlisi sağlık kaybına yol açan hastalıklar bir bir sıraya girmeye başlıyor.
Bilgi eksikliği içinde olduğumuz konuların en başında “aktivite ile egzersiz”i birbirine karıştırmamız geliyor. Sorun da zaten bu noktada başlıyor.
“Aktif bir hayatım var” diyen çoğu insan egzersizi boş veriyor. Peki aradaki fark ne? Aktivitenin egzersizden, egzersizin aktiviteden ayrıldığı nokta neresi?
İsterseniz önce başlıktaki sorunun cevabını verelim: Aktivite olmadan egzersiz, egzersiz olmadan aktivite işe yaramaz. Yarasa bile sağladığı faydalar arzu edilen düzeylere ulaşamaz. Sonrası ve detaylara gelince! Buyurun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 518 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 491 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar