Bugünün sivil toplum örgütleri

 Sendikacılığın amacı, toplumun değer yargılarını önceleyerek kişi ve ülke çıkarlarını gözetlemektir.Geçmişte örgütlenmeler ve sivil toplum yapıları Avrupa’dan...

 

Sendikacılığın amacı, toplumun değer yargılarını önceleyerek kişi ve ülke çıkarlarını gözetlemektir.

Geçmişte örgütlenmeler ve sivil toplum yapıları Avrupa’dan örneklenerek yapıldığı İçin madde ve mana arayışı uç noktalarda gezinmiştir. Geçmişin sivil toplum anlayışı ‘hak istenmez zorla alınır’ minvalindeydi.

Bugün ise ‘diklenmeden dik durmayı kavga etmeden hakkını aramayı öğütler’

Bu sebeple geçmişin heyecanını arayanlar, yağmalamayı hak arama sananlar, bugünkü sivil toplum örgütlerini pek anlayamadılar. Hatta onlar İçin bugün ki sivil toplum örgütleri mevcut hükümetlerin arka bahçesi hükmündeydi. 

Siz hangi bahçenin ürünüsünüz sorusuna hiç bir bahçe deseler de, arzuladıkları sivil toplum örgütü hayallerini gerçekleştiren, mevcut bir yapının devamı gibi çalıştılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset kirli zeminde iftiraya doğru mu evriliyor. 21 Nisan 2021 | 116 Okunma KAHVEHANE SİYASETİMİZE BUYURUN 16 Mart 2021 | 106 Okunma KABE- BAŞÖRTÜSÜ-EŞ CİNSEL-KURAN- LGBT- CAMİ- BAŞÖRTÜSÜ- MİNİ ETEK 12 Şubat 2021 | 479 Okunma YOK SAYMAKLA YOK EDEMEZSİNİZ 04 Şubat 2021 | 173 Okunma YOK SAYMAKLA YOK EDEMEZSİNİZ 01 Şubat 2021 | 52 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar