Bir Gönül İnsanı: Mehmet Görmez

Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin her döneminde tartışılan veya adından çokça söz ettiren bir kurum olmuştur. Tartışmalar da, adından söz ettirmeler de genellikle kurumun...

Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin her döneminde tartışılan veya adından çokça söz ettiren bir kurum olmuştur. Tartışmalar da, adından söz ettirmeler de genellikle kurumun başkanlığına atananlar sebebiyledir. 

Hayırla yad ettiğimiz, bugün bile şükran ve minnetle adından söz ettiğimiz başkanların varlığı bizleri memnun etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın, halkın dini hizmetlerinin karşılanmasının ötesinde başka bir misyonu daha vardır. 

Diyanet; toplumun çimentosu, birlik ve beraberliğin mayası, din üzerinde oluşturulmaya çalışılan tahribatların önündeki engel, din adına borazanlık yapıp, kendisine çalışanların yalanlarını ortaya çıkaran otorite bir kurumdur. Bu kurumun başkanı da otoriter bir din adamıdır. 

Son günlerde ismi sıkça gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’le ilgili bazı düşüncelerimi bu perspektif üzerine paylaşmak istiyorum. 

Mehmet Görmez, zor bir zamanda bu göreve getirildi. Zor bir dönemde bu görevi başarıyla yerine getirdi. Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bütün zaman dilimlerinde, bütün kurumu seferber ederek büyük çaba sarf etti. 

Büyük ve güçlü Türkiye’nin, imanlı ve inanmış bir nesille inşasını bilen iktidarla birlikte aynı amaç için mücadele etti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset kirli zeminde iftiraya doğru mu evriliyor. 21 Nisan 2021 | 118 Okunma KAHVEHANE SİYASETİMİZE BUYURUN 16 Mart 2021 | 106 Okunma KABE- BAŞÖRTÜSÜ-EŞ CİNSEL-KURAN- LGBT- CAMİ- BAŞÖRTÜSÜ- MİNİ ETEK 12 Şubat 2021 | 481 Okunma YOK SAYMAKLA YOK EDEMEZSİNİZ 04 Şubat 2021 | 175 Okunma YOK SAYMAKLA YOK EDEMEZSİNİZ 01 Şubat 2021 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar