Yeni dönem yeni oluşumlar yeni beklentiler...

95 yıllık Parlamenter Sistem sona eriyor. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başılıyor. Yönetim açısından birçok yenilik ve değişim gündemde. Bu yeni sistemin ülkemize, barış, huzur...

95 yıllık Parlamenter Sistem sona eriyor. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başılıyor. Yönetim açısından birçok yenilik ve değişim gündemde. Bu yeni sistemin ülkemize, barış, huzur ve refah getirecek projeleri hayata geçirmesini dileyerek hayırlı olmasını diliyorum.

Her seçim sonrası yeni dönem ve yeni beklentilerden söz ederiz. Bu kez buna yeni yönetim biçimini içeren yeni oluşum da eklendi. Cumhuriyet döneminin başından bu yana 95 yıl süreyle içinde yaşadığımız Parlamenter Sistem sona ererken, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi dönemi başlayacak. Doğaldır ki, bu yeni dönem de yeni beklentilere neden olacak.

Önemli sorunlarımız var. Ekonomik açıdan yüksek enflasyon, yüksek faiz, yüksek kur, yüksek işsizlik bunlar arasında yer alıyor. Bunlara bağlı olarak piyasalarda ödeme sıkıntısı, yatırım yetersizliği, üretim eksikliği gibi sorunlar yaşandığı da belirtiliyor.

Dış politika ve terör sorunlarının da ülkemizin gelişmesine fren olduğu için, çatışmadan uzak, uzlaşmacı bir dış politika ve kararlı bir terörle mücadelenin gündeme alınması gerekiyor.
Sanayi oda başkanlarıyla bir süre önce yeni dönem beklentileri konusunda söyleşiler yapmıştım.

Toplumsal beraberlik , birlikteliğin sağlanması için kutuplaşmaların sona erdiği yeni bir dönemin başlatılmasını beklediklerini belirttiler. Bu beklentilerinin ilk adımı olarak OHAL döneminin sona erdirilmesiyle, normalleşmenin başlaması gerektiğinin altını çizdiler. Yeni döneme ait ilk demeçlerde de başta Cumhurbaşkanı'nın ve AK Parti yöneticilerinin OHAL’in bir kez daha uzatılmayacağı, sona ereceği açıklamaları yer aldı. Bu da sanayicilerce olumlu bir beklentiye yol açtı.

Sanayiciler beklentilerinden birisi de Cumhurbaşkanı'nın atayacağı yeni bakanlar kurulunun sorunlara hakim, konularında ehil, toplumsal diyalogla sorunlara çözüm arayacak, liyakatlı bireylerden oluşmasını istediklerini ifade ettiler. Yatırımların, üretimin, ihracatın artırılmasını sağlayacak projelerin hayata sokulmasıyla büyümede süreklilik sağlanabileceği ve bununla toplumsal refah 95 artırmanın mümkün olacağını dile getirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar