'Torba yasaların izlenmesi zor ve kafa karıştırıyor' şikayeti...

Torba yasaların birçok konuyu içermesi nedeniyle iş insanları tarafından iyi izlenemediği şikayetleri üzerine, teşviklerde geriye dönük yararlanma yolunun açılacağı bilgisini Canan Sakarya’nın...

Torba yasaların birçok konuyu içermesi nedeniyle iş insanları tarafından iyi izlenemediği şikayetleri üzerine, teşviklerde geriye dönük yararlanma yolunun açılacağı bilgisini Canan Sakarya’nın haberinden öğreniyoruz.

Zaman zaman iş insanlarıyla sohbetlerimde, torba yasaların birbirinden ayrı çok şey içerdiği için iyi takip edemediklerini, kendilerini de yakından ilgilendiren birçok konuyu kaçırdıklarını, zamanında ele alamadıklarını belirtip şikayette bulunuyorlardı.

Arkadaşımız Canan Sakarya’nın "Teşviklerden geriye dönük yararlanma yolu açılacak” bilgisinin yer aldığı haberini okuyunca, bu şikayetleri tekrar hatırladım.

Aslında Sakarya’nın haberinde Meclis’te görüşülmekte olan torba yasanın istihdamla ilgili bölümünde 2020 yılı sonuna kadar işverene verilecek yeni destekler de sıralanıyordu. Son bir yılda sağlanan 1.5 milyon istihdamın verilecek yeni desteklerle daha da artrılması, işsizliğin aşağıya çekilmesinin istendiği vurgulanıyordu.

Bu desteklerden birinin 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında özel sektör tarafından İŞ-KUR’a kayıtlı işsizler arasından işe alınarak ilave istihdam sağlayanlara 12 ay süreyle 883 lira sosyal güvenlik prim desteği verileceğiydi. Bu 12 ay sürecek desteğin toplam tutarı 10 bin 596 lira olacak. İşveren işe alacağı işçinin 10 bin 596 liralık yükünden bir yıl boyunca kurtulacak. Bununla işyerlerinde kayıtdışı çalıştırılan işçilerin kayıtlı çalıştırılır duruma getirilmesine yardımcı olması da bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı çalışmalarda 700 bin ilave istihdam sağlanmasını bekliyor. Bu kapsamda, imalat ve bilişim sektöründe yaklaşık 200 bin, diğer sektörlerde 500 bin ilave istihdam öngörülüyor. İşsizlik Sigorta Fonu’ndan bu 700 bin istihdam için 2018 yılında verilecek desteğin 3 milyar 144 milyon liraya ulaşacağı düşünülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar