Tarımsal kooperatiflere fon oluşturacak bir proje

Pamukkale üniversitesinden Prof. Ensar Yeşilyurt, destek aldığı kuruluşlarla birlikte, “Tarımsal kooperatiflerin kredi sorununa destek için bir yatırım fonu” projesi hazırlamışlar. Hazine katkısı da olacak...

Pamukkale üniversitesinden Prof. Ensar Yeşilyurt, destek aldığı kuruluşlarla birlikte, “Tarımsal kooperatiflerin kredi sorununa destek için bir yatırım fonu” projesi hazırlamışlar. Hazine katkısı da olacak projelerini kamuya sunup yasalaşmasını önerecekler.

Pamukkale Üniversitesi’nde sohbet sırasında Prof. Ensar Yeşilyurt, tarımsal kooperatiflerin en önemli sorunlarından biri olan finans konusunda bir yatırım fonu projesi üzerinde çalıştıklarını, kooperatiflerin aynı sektördeki şirketlere göre sermaye yetersizliği içerisinde olduklarını gördüklerinden, bir “Kurumsal Yatırım Fonu projesi hazırlayarak” bir öneri olarak kamuya sunacaklarını söyledi.

Çalışmaları konusunda bilgilendirirse sevineceğimi söyledim. Çözüm üretebilmek için kendisinin yürütücüsü olduğu projeyle ilgili bilgi gönderdi.

Projede soruna çözüm için Pamukkale Üniversitesi İ.İ.B. Fakültesi, Denizli Hayvancılık Kooperatifi, Altınbaş Üniversitesi ve dış katılımcı olarak Alman Kooperatifler Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği'nin ortak bir çalışma yaptıkları bilgisini veriyor.

Kooperatiflerde kullanılmayan mevcut potansiyeller dikkate alınarak kolayca uygulanabilecek, hem kooperatiflerin finansman sorununu çözmeye yardımcı olacak, hem de Türkiye’de borç verebilir fonları artırmaya yönelik özgün bir öneriyi hazırladıklarını belirtiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar