Konfeksiyoncular ünlü marka ilişkilerinde yeni dönemin başladığını belirtiyor

Ünlü markalara konfeksiyon ihracatı yapan firmalar havaalanı terörü sonrası Türkiye’ye alım için gelmeyen ünlü markaların ayaklarına ürün götürerek pazarda kalma gayretleri sonucu, yeni bir...

Ünlü markalara konfeksiyon ihracatı yapan firmalar havaalanı terörü sonrası Türkiye’ye alım için gelmeyen ünlü markaların ayaklarına ürün götürerek pazarda kalma gayretleri sonucu, yeni bir dönemin başladığını söylüyorlar. Ünlü markaların alım için yeniden gelmeye başladıklarını açıklıyorlar.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) yeni Başkanı Hadi Karasu’nun, sektörün 2017 yılı değerlendirmesini yaparken 40 milyon dolarlık üretim yaptıklarını, bunun yüzde 42.5’ine tekabül eden 17 milyar dolarlık bölümünü ihraç ettiklerini, markalı ihracatlarını kilogram fiyatının 40-50 dolara yükseldiğini açıklayan demecini hatırlıyorum.

Bir başka hatırladığım ise İstanbul'da havaalanına terör baskını sonrasında, ünlü firma temsilcilerinin alım için Türkiye’ye gelmedikleri haberleriydi. Bunun için bu ünlü firmalara mal satan üreticilerin pazar kaybetmemek için haftada iki üç kez, İspanya ve İngiltere'ye ellerinde yeni ürettikleri ürünlerin dolu olduğu bavullarla gittikleriydi. Şimdi durumun ne olduğunu merak edip soruşturdum. Aldığım cevap, “Artık onlar, Zara ve Massimo Dutti gibi firmalar gelmeye başladı. Burada onlar gibi ünlü markalar adına inditeks alım yapıyor” oldu.

Bunun ne ifade ettiğini sorduğumda aldığım bilgileri satır başlarıyla paylaşmak istedim:

- Şimdi yeni bir dönem başlıyor. İki yıl kadar pazar kaybetmek için ülkelerine gittiğimiz firmalar, alım için yeniden gelmeye başladılar. İki yıllık gayretimiz sonunda çok düşük kazançla da olsa pazar kaybetmeden onları geri getirebildik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar