“İyi teknik eleman sermayeden önemli”

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) iki komitesinin üyeleri, yuvarlak masa toplantısında üretim yaparlarken kendilerini olumlu/olumsuz etkileyen unsurları dile getirirken, “İyi teknik eleman sermayeden önemli” görüşünü...

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) iki komitesinin üyeleri, yuvarlak masa toplantısında üretim yaparlarken kendilerini olumlu/olumsuz etkileyen unsurları dile getirirken, “İyi teknik eleman sermayeden önemli” görüşünü belirtiyorlar.

Eli taşın altında olan sanayiciler yaşadıkları ağırlıklı sorunları sıralarken, işletme sermayesi yetersizliği, nitelikli eleman ihtiyacı, merdiven altı üretimin rekabette yarattığı olumsuzluk, kayıt dışılık, arazi maliyetlerinin yüksekliği, ham madde yetersizliği gibi konulara değiniyorlar.

ASO’nun üye sektör temsilcilerini yuvarlak masa toplantısında toplayıp, sorunlarını tartışıp ortaya koymaları, bu sektörler için olduğu kadar, odanın ve ilgili kurumların sektörlerin durumlarını ve beklentilerini öğrenmeleri açısından da önem taşıyor.

Örneğin; sektörlerin yuvarlak masa toplantılarında dile getirdikleri konuları iyi inceleyen bakanlık yetkilileri ve bürokratlar, bu sorunların çözümü için projeler geliştirebilirler.

ASO’nun bu yuvarlak masa toplantısında ortaya konan sorunlar karşısında bana göre geliştirilebilecek projeler arasında şunlar yer alabilir:

-Bankalar ve fonlar belli sektörler için işletme sermayelerini geliştirecek fonları kurarak onlara destek vererek yardımcı olurlarken, karlılık taşıyan yeni iş alanları ortaya koyabilirler. Doğaldır ki kamu da bu alanda projeler geliştirebilir, geliştirilecek projelere destek verebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar