İş dünyasının ortak beklentisi "Sabah kalktığımızda iyi haberle uyanmak"

Son dönemde iş dünyasından birçok dostumun sohbet sırasında belirttiği, “Sabah kalktığında iyi haber duymak” sözünü TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in röportajında da okudum. Bu...

Son dönemde iş dünyasından birçok dostumun sohbet sırasında belirttiği, “Sabah kalktığında iyi haber duymak” sözünü TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in röportajında da okudum. Bu nedenle son dönemde iş dünyasından dostlarımın sohbetlerindeki şekayetleri ve önerileri alt alta dizme ihtiyacı duydum.

İş ünyasından dostlarımla son günlerde yaptığım sohbetlerde en çok duyduğum sözü TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in Cumhuriye’te yayınlanan röportajında da gördüm.”Sabah kalktığımızda iyi haberle uyanmak.”

Sonra son dönemdeki sohbetlerde iş insanı olan dostlarımın şikayet etiği konuların neler oluğunu düşünüp sıralamak istedim:

-En önde gelen şikayetleri “kronikleşen” belirsizlik. Bunun her alanda karar almalarını zorlaştırıcı, engelleyici bir unsur olduğunu söylüyorlar. Bunun güvensizliğe neden olduğundan şikayet ediyorlar.

-Buna bağlı olarak içeride ve dışarıda istikrarsızlığın öne çıktığını, Türkiye’nin eksen kayması tartışmalarının gündeme geldiğini, bunun da ayrıca belirsizliği artırdığını düşünüyorlar.

-Siyasilerin sorunların çözümüne katkıda bulunması için diyalog içerisinde, uzlaşma kültürü ile hareket etmeleri gerekirken, en ufak konularda çatışmacı bir söylem içersinde olmalarının zarar verici olduğunu belirtiyorlar. Her gün bu ür çatışmaya yol açan olayların gündeme geldiğinden şikayet ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar