Oda başkanları döviz borçlularına bankalarıyla diyalog öneriyor

Kurdaki hızlı yükselişin ardından döviz borçlularına bankacıların tavsiyelerini dünkü yazımda aktarmıştım. Bugün de sanayi odaları başkanlarının önerilerini ele aldım. Oda...

Kurdaki hızlı yükselişin ardından döviz borçlularına bankacıların tavsiyelerini dünkü yazımda aktarmıştım. Bugün de sanayi odaları başkanlarının önerilerini ele aldım. Oda başkanları bireylere önerilerinin yanı sıra yönetimden beklentilerini de dile getirdiler.

Bugünlerde hızla artan dolar nedeniyle döviz borcu olan firmalar nasıl davranmaları gerektiğini araştırıyorlar. Dünkü yazımda üç bankacı dostumun tavsiyelerini aktarmıştım. Bugün de sanayi odaları başkanlarının döviz borcu olan üyelerine tavsiyelerini aktaracağım. İki önemli konu üzerinde duruyorlar. Bunlardan biri paniğe kapılmamaları, ikincisi ise sorunun çözümünde kendilerine destek olanın bankalar ve onlarla diyalog ile çözüm aramaları. Ama bunun yanında ağırlıklı olarak yönetimden beklediklerini de dile getiriyorlar.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Kececi:

“Ben, döviz borcu olan iyi niyetli sanayici kardeşlerime panik içersinde kendi başlarına hareket etmemelerini bankalarıyla diyalog kurarak çözüm aramalarını tavsiye ediyorum. Ortada bir alacak borç ilişkisi var. Kur farkıyla ilgili sıkıntılar gündeme geldi. Sorunun bu dönemde hukuki yollara gitmeden bankalarıyla ilişkiye girmeleri, onların yol göstericiliğine uygun hareket etmeleri doğru olacaktır.

Bankacılar bu durumun sorumlusunun müşterileri olmadığını bildikleri için soruna iyi niyetle yaklaşıp, uygun öneriler sunmaya çalışacaklardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar