Afrin’in yanı başında Kilis’te yaşam...

Afrin’de gerginlik tırmanırken, Cumhurbaşkanı'nın demecini okuyunca Kilis TSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş’i arayıp, kentte durum nasıl sorusunu yöneltim. Durumun sakin olduğunu, ama 2016’da 25 kişinin şehit...

Afrin’de gerginlik tırmanırken, Cumhurbaşkanı'nın demecini okuyunca Kilis TSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş’i arayıp, kentte durum nasıl sorusunu yöneltim. Durumun sakin olduğunu, ama 2016’da 25 kişinin şehit olduğu DEAŞ roket saldırılarını hatırladıkları için, tedirginlik olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fırat Kalkanı Karekatı'nda ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz. Şimdi de Afrin'de aynı şeyi söylüyoruz” açıklamasını okuyunca Afrin’in hemen yakınındaki Kilis’ten haber almak için Kilis TSO Başkanı dostum Mehmet Erdal Öndeş’i aradım, ”Kilis’te durum ne?” sorusunu sordum. “Kilis sakin, ama bir yandan da 2016’nın benzeri olayları yaşama korkusu var” diye yanıtladı.

Sonra bu söylediğini daha iyi anlamam için şunları söyledi:

“Biliyorsun Afrin sınırda, bize 2-3 kilometre uzak. Ama şu anda şehir sakin. Piyasamız çok durgun. Fakat insanlar ufak tefek ticaretlerini sürdürüyorlar. Hükümetin açıkladığı Afrin harekatı ülkemiz açısından gerekli, bu drumda bir şey yapılması lazım. Akşamları fırtına obüsleriyle atışlar sürüyor. Onun şehirde tedirginliği söz konusu. Biliyorsunuz 2016’da DEAŞ’ın roket saldırıları vardı. 100’e yakın roket atıldı. Bazıları Suriyeli 25 şehit verdik.”

Şehirdeki Suriyeli sayısını soruyorum. "Kilis’in nüfusundan fazla 40 bini kampta, geri kalanı şehir merkezinde 128 bin Suriyeli var”yanıtını alıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar